Λύγισαν μπροστά στο φέρετρο Ντόρα και Κυριάκος - Πλήθος κόσμου για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Yποδέχθηκαν τιμητικά αγήματα τον πρώην πρωθυπουργό -Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο του

Λύγισαν μπροστά στο φέρετρο Ντόρα και Κυριάκος - Πλήθος κόσμου για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Πολύς είναι ο κόσμος που ξεκίνησε να μαζεύεται στη Μητρόπολη Αθηνών από τις 7 το πρωί για να πουν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, η σορός του οποίου τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα ως τις 13.30.

Ο πρώην πρωθυπουργός κηδεύεται με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού, με την οικογένειά του να ζητά να μη γίνει δημοσία δαπάνη όπως αποφάσισε η Πολιτεία.

Η σορός έφτασε στη Μητρόπολη στις 7 το πρωί. Το φέρετρο ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία ενώ αγήματα απέδωσαν τιμές στον πρώην πρωθυπουργό.

Εκεί ήταν και βρακοφόροι από την Κρήτη για τον τιμήσουν τον «Ψηλό».

Τα παιδιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη -Ντόρα, Κυριάκος, Κατερίνα και Αλεξάνδρα- ήταν ήδη εκεί. Όπως και η υπόλοιπη οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού.

Περιμένοντας ήδη στην είσοδο της Μητρόπολης, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης λύγισαν την ώρα που το καλυμμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο πέρασε από μπροστά τους και μπήκε στο ναό.

Η οικογένεια πήρε τη θέση της στο ναό, μπροστά από το θέρετρο. Ο πρόεδρος της ΝΔ, έχοντας δίπλα του και τη σύζυγό του, Μαρέβα, δεν άντεξε και δάκρυσε βλέποντας το φέρετρο του πατέρα του.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 15:00.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top