Ελεύθεροι οι 30 "κοντράκηδες"- "Ξήλωσαν" τον επικεφαλής της ΟΠΚΕ για τα επεισόδια

Δεκάδες αστυνομικοί στους γύρω δρόμους

Σε φιάσκο κατέληξαν οι κατηγορίες για τις 30 συλλήψεις που πραγματοποίησε η Αστυνομία την Τρίτη το βράδυ στα Λιμανάκια της Βάρκιζας. Και οι 30 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο επικεφαλής της ομάδας ΟΠΚΕ, που συμμετείχε στα επεισόδια, παύτηκε από τα καθήκοντά του. Την Πέμπτη το βράδυ, η εικόνα στα Λιμανάκια ήταν αντιστρόφως ανάλογη από εκείνη της Τρίτης. Δεκάδες αστυνομικοί της Τροχαίας είχαν αποκλείσει τους γύρω δρόμους και διενεργούσαν ελέγχους σε όποιο όχημα τούς φαινόταν ύποπτο, θέλοντας έτσι να κόψουν το βήχα στους διοργανωτές των επικίνδυνων αγώνων.

Ακόμα και την Πέμπτη το βράδυ και με τα όσα είχαν προηγηθεί δυο βράδια πριν, αρκετοί πήγαν στα Λιμανάκια ευελπιστώντας να παρακολουθήσουν κόντρες, όμως η Τροχαία Ελληνικού τούς είχε κόψει το βήχα. Έλεγχοι σε οχήματα και μοτοσυκλέτες πραγματοποιούνταν μέχρι τα ξημερώματα.

Την Παρασκευή, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, από νωρίς το πρωί, οι 30 συλληφθέντες περνούσαν κατά ομάδες, για να απολογηθούν με τη διαδικασία του Αυτόφωρου.

Αργά το μεσημέρι και αφού απολογήθηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να ξυλοκοπούν νεαρούς, διετάχθη ΕΔΕ για να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους της ΟΠΚΕ. Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος, έδωσε εντολή για άμεσο ξήλωμα του επικεφαλής της ομάδας, που πήρε μέρος στην επιχείρηση της Βάρκιζας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top