Και ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ μετανάστης – Ανησυχούν για εξέγερση στο hot spot της Μόριας

Στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο υπό άθλιες συνθήκες

Και ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ μετανάστης

Δραματική είναι η κατάσταση στον καταυλισμό μεταναστών στη Μόρια και σε άλλα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, που έχουν χτυπήσει πλέον κόκκινο και δεν μπορούν να φιλοξενήσουν άλλους πρόσφυγες και μετανάστες.

Μετά από τις τραγικές ειδήσεις των θανάτων τριών μεταναστών που φιλοξενούνταν στο hot spot της Μόριας από αναθυμιάσεις μαγκαλιού, αποκαλύφθηκε ότι και τέταρτος μετανάστης πέθανε αυτή τη φορά στο hot spot της Σάμου.

Πρόκειται για έναν 41χρονο Ιρακινό, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 25 Ιανουαρίου. Όπως έγινε γνωστό, ο 41χρονος με κουρδική καταγωγή είχε επισκεφθεί τους γιατρούς του κέντρου με πόνους στο στήθος. Έκανε καρδιογράφημα και παραπέμφθηκε αμέσως στο νοσοκομείο του νησιού, όπου πέθανε μετά από λίγο από ανακοπή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο 41χρονος Ιρακινός όταν έφτασε στην Ελλάδα με την οικογένειά του δεν είχε δηλώσει στο ιατρικό ιστορικό του κάποια ασθένεια, όταν μεταφέρθηκε όμως στο νοσοκομείο είπε στους γιατρούς ότι πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη και υπέρταση και ότι έχει να πάρει φάρμακα για πάνω από ένα μήνα.

Η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει επίσης ότι στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας είχαν σημειωθεί τέσσερις απόπειρες αυτοκτονίας.

Στη Λέσβο πάλι έχει σημάνει συναγερμός από τους τρεις θανάτους μεταναστών στη Μόρια, καθώς στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου ανησυχούν ότι θα υπάρξει εξέγερση των μεταναστών που ζουν υπό άθλιες συνθήκες.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, το κέντρο φιλοξενίας της Λέσβου έχει ανώτατη χωρητικότητα 3.500 άτομα, ωστόσο σε αυτό διαμένουν  4.891 πρόσφυγες και μετανάστες.

Από την άλλη στη Σάμο, η κατάσταση είναι παρόμοια καθώς οι δομές έχουν χωρητικότητα για 850 άτομα, ενώ φιλοξενούνται 1.800.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top