Νέες ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ στο Αιγαίο - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ βίντεο από εκπαίδευση των ελικοπτέρων ΑΠΑΤΣΙ ως απάντηση

Μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δίνουν την απάντηση

Το… «χαβά της» συνεχίζει η Άγκυρα στο Αιγαίο, με τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να πετούν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα πάνω από ελληνικό έδαφος. Την απάντηση δίνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με ένα ακόμη εντυπωσιακό βίντεο από την εκπαίδευση των ελικοπτέρων ΑΠΑΤΣΙ. 

Με τις συνομιλίες για το Κυπριακό να οδηγούνται, όπως φαίνεται, σε νέο αδιέξοδο, η Άγκυρα επιλέγει πλέον να κλιμακώσει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο.

Μετά τις χθεσινές υπερπτήσεις πάνω από τρία ελληνικά νησιά, οι Τούρκοι επανέλαβαν τις προκλήσεις τους και σήμερα, Τρίτη 17 Ιανουαρίου. Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, δύο τουρκικά F-16 μπήκαν στο Αιγαίο, νότια της Χίου και, αφού βγήκαν για λίγο από το FIR Αθηνών, ξαναμπήκαν μετά από μερικά λεπτά και στις 11.30 πέταξαν πάνω από την Παναγιά σε μεγάλο ύψος - στα 25.000 πόδια. Ένα λεπτό αργότερα, τα τουρκικά μαχητικά αποχώρησαν ανατολικά της Χίου, αφού προηγουμένως αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής.

Η ελληνική απάντηση στην Άγκυρα θα μπορούσε να είναι το θεαματικό βίντεο από την καθημερινή ρεαλιστική εκπαίδευση των πιλότων των επιθετικών ελικοπτέρων ΑΠΑΤΣΙ της Αεροπορίας Στρατού, που ήρθε στη δημοσιότητα.

Τα ΑΠΑΤΣΙ χαρακτηρίζονται κυρίως ως ο φονέας των αρμάτων μάχης. Όμως μπορούν να καταστρέψουν με ευκολία και πλωτούς στόχους, με την τεράστια δύναμη πυρός που διαθέτουν.

Πετώντας πολύ χαμηλά, μέσα σε χαράδρες και πάνω από τη θάλασσα, μέρα και νύχτα, τα ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Αεροπορίας Στρατού, εντυπωσιάζοντας με τις δυνατότητές τους, ακόμα και τις.. χορογραφικές!

Αύριο, Τετάρτη, ξαναρχίζουν στη Γενεύη με χαμηλές προσδοκίες ωστόσο,  οι συνομιλίες για το Κυπριακό, με το Νίκο Κοτζιά να εξαπολύει τα δικά του πυρά.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top