Βαριά ιατρική αμέλεια από την ξαδέλφη του Παύλου Πολάκη για τον θάνατο της Μελίνας δείχνει το πόρισμα

Τι διαπίστωσαν οι επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας

Τι λέει το πόρισμα για την ξαδέλφη Πολάκη, Νεκταρία

Σχεδόν 26 μήνες μετά από τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, ύστερα από ένα χειρουργείο για κρεατάκια, έρχεται στο φως το πολύκροτο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, το οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Novartis.

Διαβάστε επίσης: Τι απαντά η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης στις καταγγελίες για «κλειδωμένο πόρισμα» του θανάτου της Μελίνας

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας το πόρισμα για τον θάνατο της Μελίνας

Ξεσπά ο πατέρας της μικρής Μελίνας μετά τις αποκαλύψεις στη Βουλή – «Θα το τραβήξω όσο δεν πάει»

Η μετωπική Άδωνη - Πολάκη στη Βουλή για τον θάνατο της μικρής Μελίνας

Στο πόρισμα αυτό, οι επιθεωρητές διαπιστώνουν βαριά ιατρική αμέλεια από τη Νεκταρία Πολάκη, την αναισθησιολόγο που βρισκόταν στο χειρουργείο της μικρής Μελίνας και ξαδέλφη του νυν αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Συγκεκριμένα το πόρισμα διαπιστώνει «παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βογχοσπασμού, καθόσον δε χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά και για τη μη ορθή χρήση της αδρεναλίνης, όσον αφορά στην ενδοφλέβια οδό και στη χορηγούμενη δοσολογία».

Επίσης στο πόρισμα καταλογίζεται «αμέλεια» στην καρδιολόγο Κ.Τ. και τη νοσηλεύτρια Δ.Β., αναγνωρίζοντας «κακή συνεργασία μεταξύ τους με ανακόλουθη εκτέλεση ιατρικού πρωτοκόλλου».

Με τον θάνατο της μικρής Μελίνας αποκαλύφθηκε επίσης πως η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη είχε βαρύ πειθαρχικό φορτίο, καθώς ελεγχόταν πειθαρχικά και ποινικά για κλοπή ναρκωτικών ουσιών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου στις 24 Μαΐου 2015.

Το ανώτατο πειθαρχικό όργανο του ΕΣΥ, έναν χρόνο μετά κατέληξε ότι δεν ήταν κλοπή, αλλά «απρεπής ή ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά υπαλλήλου εκτός υπηρεσίας» και της επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 1.321 ευρώ, ποσό ίσο με τις αποδοχές ενός μήνα, που της παρακρατείτο σε δόσεις από τον μισθό της.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top