Το star.gr στα στενά της Πλάκας - Βόλτες στην ΑΠΟΛΥΤΗ αθηναϊκή γειτονιά κάτω από το πέπλο της Ακρόπολης

Περπατώντας στη μακροβιότερη συνοικία της Αθήνας

Το star.gr στα στενά της Πλάκας

Στο πολιτιστικό μωσαϊκό της Αθήνας, στην Πλάκα, εκεί που η καρδιά της ελληνικής ιστορίας χτυπά από την αρχαιότητα με τα υπέροχα νεοκλασικά, τις μικρές πετρόχτιστες εκκλησίες, το τζαμί, τη ρωμαϊκή αγορά, το πρώτο πανεπιστήμιο της Ελλάδας και τόσα άλλα, βρέθηκε το star.gr.

Βίντεο 360 μοίρες

 

Με μία κάμερα 360 μοιρών στο ένα χέρι και με την φωτογραφική στο άλλο, περιηγήθηκα με τη λαχτάρα ενός τουρίστα στα μαγευτικά στενά.

Με ιστορία που ξεπερνά τα 3.500 χρόνια, η Πλάκα υποδέχεται εκατομμύρια τουριστών και όχι μόνο, αποκαλύπτοντας τα μυστικά της σε όσους είναι πρόθυμοι να την εξερευνήσουν.

Βίντεο 360 μοίρες

 

H Πλάκα είναι μία από τις συνοικίες, ίσως και η μοναδική, που αν και στην καρδιά της Αθήνας δεν είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο. Γεγονός που μάλλον έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της γραφικότητας και της ατμόσφαιρας γειτονιάς στην περιοχή.

Αν και χωρίς αυτοκίνητα, η Πλάκα σφύζει από ζωή.

Την τιμάμε όλοι μας αυτά τα υπέροχα ηλιόλουστα κυριακάτικα μεσημέρια που βολτάρουμε στην περιοχή και μας ανοίγει η όρεξη για ουζάκι και μεζέ. Στα πλακόστρωτα δρομάκια και στα ασβεστωμένα σκαλάκια περπατούν φοιτητές, ερωτευμένα ζευγάρια, τουρίστες και μαμάδες με τα παιδάκια τους.

 

Εκεί καλλιτέχνες παίζουν μουσική, ζωγράφοι και φωτογράφοι εμπνέονται ενώ άλλοι εκθέτουν τις χειροποίητες δημιουργίες τους...

O φακός του star.gr κατέγραψε και έναν καλλιτέχνη του δρόμου να τραγουδά

 

Κι επειδή οι εικόνες μιλούν από μόνες τους…. Απολαύστε τες!

 

 

 

Ρεπορτάζ: Μαρία Κυπραίου
email: mkipreou@star.gr
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top