Συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο γαρίδας

Μία ενδιαφέρουσα συνταγή από τον Χρήστο Μοίρα

Ακούστε το άρθρο --:-- λεπτά

Αν ψάχνετε μία σούπερ συνταγή για ριζότο γαρίδας πάρτε χαρτί και στυλό και σημειώστε τη συνταγή που έδωσε ο Χρήστος Μοίρας στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star.

Eύκολη συνταγή για γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα

Συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο γαρίδας

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία. 

Υλικά της Συνταγής

    •    250 γρ. γαρίδες (ωμές, καθαρισμένες)
    •    320 γρ. ρύζι (για ριζότο)
    •    70 γρ. παρμεζάνα
    •    70 γρ. κρεμμύδι
    •    25 γρ. ελαιόλαδο
    •    35 γρ. πάστα ντομάτας
    •    50 ml λευκό κρασί (ξηρό)
    •    3 κλωναράκια θυμάρι
    •    1 κ.σ. ζωμός λαχανικών 
    •    30 γρ. βούτυρο
    •     30 γρ. κρέμα γάλακτος
    •     720 γρ. νερό
    •    1 κ.γλ. αλάτι 
    •    1 πρέζα πιπέρι
    •    1 κλωνάρι φρέσκος μαϊντανός (για γαρνίρισμα) 

Εκτέλεση της Συνταγής 

Ζυγίζουμε και προετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Τοποθετούμε στον κάδο το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τις τηγανίζουμε 3 – 4 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και την πάστα ντομάτας, σοτάρουμε 2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρασί και τα φύλλα θυμαριού. Μαγειρεύουμε 1 λεπτό και ρίχνουμε το νερό, τον ζωμό λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύουμε 12 – 14 λεπτά μέχρι να “δέσει” το ρύζι και να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε 1 λεπτό.

Σερβίρουμε αμέσως, γαρνιρισμένο με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δείτε το Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top