Συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο γαρίδας

Μία ενδιαφέρουσα συνταγή από τον Χρήστο Μοίρα

Αν ψάχνετε μία σούπερ συνταγή για ριζότο γαρίδας πάρτε χαρτί και στυλό και σημειώστε τη συνταγή που έδωσε ο Χρήστος Μοίρας στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star.

Eύκολη συνταγή για γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα

Συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο γαρίδας

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία. 

Υλικά της Συνταγής

    •    250 γρ. γαρίδες (ωμές, καθαρισμένες)
    •    320 γρ. ρύζι (για ριζότο)
    •    70 γρ. παρμεζάνα
    •    70 γρ. κρεμμύδι
    •    25 γρ. ελαιόλαδο
    •    35 γρ. πάστα ντομάτας
    •    50 ml λευκό κρασί (ξηρό)
    •    3 κλωναράκια θυμάρι
    •    1 κ.σ. ζωμός λαχανικών 
    •    30 γρ. βούτυρο
    •     30 γρ. κρέμα γάλακτος
    •     720 γρ. νερό
    •    1 κ.γλ. αλάτι 
    •    1 πρέζα πιπέρι
    •    1 κλωνάρι φρέσκος μαϊντανός (για γαρνίρισμα) 

Εκτέλεση της Συνταγής 

Ζυγίζουμε και προετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Τοποθετούμε στον κάδο το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τις τηγανίζουμε 3 – 4 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και την πάστα ντομάτας, σοτάρουμε 2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρασί και τα φύλλα θυμαριού. Μαγειρεύουμε 1 λεπτό και ρίχνουμε το νερό, τον ζωμό λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύουμε 12 – 14 λεπτά μέχρι να “δέσει” το ρύζι και να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε 1 λεπτό.

Σερβίρουμε αμέσως, γαρνιρισμένο με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δείτε το Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top