Πώς να φτιάξεις τα πιο νόστιμα πιροσκί

Ο Χρήστος Μοίρας έδωσε στους τηλεθεατές μία νόστιμη συνταγή

Ένα σνακ που μπορούμε να φάμε όλες τις ώρες της μέρας, έφτιαξε ο Χρήστος Μοίρας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή Breakfast@Star. 


Συνταγή για πιροσκί με κιμά - Video

O σεφ ετοίμασε πιροσκί, ένα σνακ που προέρχεται από την Ουκρανία και έχει ως βάση το ζυμάρι. 

Πώς να φτιάξεις τα πιο νόστιμα πιροσκί

Ο Χρήστος Μοίρας έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Για τη ζύμη

    •    500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    •    250 ml γάλα 
    •    1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
    •    1 κ.γλ. αλάτι
    •    1 αβγό
    •     1 κ.γλ. ζάχαρη
    •    50 ml σπορέλαιο 
    •    Λίγο ελαιόλαδο (για το άλειμμα)


Για τη γέμιση

    •    3 πατάτες
    •    3 λουκάνικα Φρανκφούρτης 
    •    150 γρ. φέτα  
    •     100 γρ. κίτρινο τυρί (γκούντα, κασέρι)
    •    Πιπέρι

Πώς να φτιάξεις τα πιο νόστιμα πιροσκί
    

Εκτέλεση της Συνταγής 

Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μαγιά, το χλιαρό γάλα και τη ζάχαρη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Προσθέτουμε το αβγό, το αλάτι και το λάδι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση που θέλουμε. Για την πατάτα, ανακατεύουμε τις λιωμένες πατάτες με φέτα, πιπέρι και λίγο λάδι. Για τη γέμιση με λουκάνικο, ανακατεύουμε τα κομμένα λουκάνικα με το τυρί.

Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την κόβουμε σε 12 - 14 μπαλάκια. Τα ανοίγουμε σε μικρά στρογγυλά πιτάκια, βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε καλά, πιέζοντας τις άκρες.

Αν θέλουμε να τα τηγανίσουμε: Ζεσταίνουμε σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα πιροσκί, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Αν τα ψήσουμε: Αλείφουμε με λίγο αβγό ή γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 – 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε το Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top