Αν είστε λάτρεις των noodles, δείτε άλλο ένα πεντανόστιμο πιάτο που έφτιαξε για τους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star ο Χρήστος Μοίρας.
Ο σεφ ετοίμασε ramen, που είναι noodles σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος, και έδειξε βήμα- βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά της Συνταγής
• 1 συσκευασία noodles
• 1 μπρόκολο
• 1 καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)
• ½ κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές λωρίδες)
• 1 κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 κ. γλ. τζίντζερ (τριμμένο)
• 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
• 1 κ.σ. λάδι σουσαμιού ή ελαιόλαδο
• 1 κ. γλ. ζάχαρη καρύδας ή μέλι (προαιρετικά)
• 500 ml νερό ή ζωμός λαχανικών
• ½ φλ. καλαμπόκι (βρασμένο)
• 1 κ.σ. chili sauce
• Φρέσκο κρεμμυδάκι (για γαρνιτούρα)
• Σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της Συνταγής
Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό του βρασίματος.
Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ή wok ζεσταίνουμε το λάδι σουσαμιού και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να απελευθερώσουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά και το μπρόκολο και σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά να παραμείνουν τραγανά.
Ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό λαχανικών, τη σόγια σος και τη ζάχαρη καρύδας ή το μέλι, αφήνοντας να πάρει μια ελαφριά βράση για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις φέτες καλαμποκιού και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε μέσα τα noodles και ανακατεύουμε καλά ώστε να απορροφήσουν τις γεύσεις.
Σερβίρουμε το ramen ζεστό, διαλύοντας στο τέλος τη Chili Sauce για την επιθυμητή πικάντικη ένταση. Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.