Tα noodles είναι γευστικά και συγκριτικά με τα άλλα είδη ζυμαρικών έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες. Aν ψάχνεις λοιπόν να βρεις νέες συνταγές για να τα απολαύσεις, ρίξε μία ματιά σ’ αυτή που έδειξε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star ο Χρήστος Μοίρας.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής και έφτιαξε noodles με γάλα καρύδας και μανιτάρια.
Υλικά της Συνταγής
• 200 γρ. πλατιά rice noodles
• 200 ml γάλα καρύδας
• 150 γρ. μανιτάρια (shiitake, πλευρώτους ή champignon)
• 1 κ.σ. πάστα κάρυ (προαιρετικά κόκκινο ή πράσινο)
• 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
• 1 κ. γλ. τζίντζερ
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 κ. γλ. ζάχαρη καρύδας ή μέλι
• 1 κ. γλ. χυμός λάιμ
• 1 καρότο
• ½ Κόκκινη πιπεριά
• 1 Κρεμμύδι
• 1 - 2 κ. σ. νερό (αν χρειαστεί)
• Φρέσκος κόλιανδρος ή φρέσκο κρεμμυδάκι (για γαρνιτούρα)
• Σουσάμι (προαιρετικά για πασπάλισμα)
Σας αρέσουν τα μανιτάρια; Δείτε εύκολες και νόστιμες συνταγές
Εκτέλεση της Συνταγής
Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να μη κολλήσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Σ’ ένα τηγάνι ή wok ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρησιμοποιούμε πάστα κάρυ, την προσθέτουμε και την ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το γάλα καρύδας, τη σόγια, τη ζάχαρη καρύδας (ή το μέλι) και τον χυμό λάιμ, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για λίγα λεπτά. Αν είναι πολύ πηχτή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό.
Προσθέτουμε τα noodles, τις λωρίδες καρότου και πιπεριάς και ανακατεύουμε καλά ώστε να απορροφήσουν τη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε ζεστό, γαρνιρισμένο με φρέσκο κόλιανδρο ή κρεμμυδάκι και λίγο σουσάμι.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.