Μία νόστιμη και ιταλική συνταγή ετοίμασε ο Τζιοβάνι, οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός από το MasterChef, στην εκπομπή Breakfast@Star.
O σεφ έφτιαξε Saltimbocca alla Romana , πιάτο το οποίο θεωρείται το δεύτερο δημοφιλέστερο στη Ρώμη μετά την καρμπονάρα.
O Χρήστος Μοίρας έδωσε μία light και νόστιμη συνταγή με κοτόπουλο
Το Σαλτιμπόκα αλά Ρομάνα περιέχει μοσχάρι νουά και ζαμπόν.
Υλικά της Συνταγής
Για το κρέας
• 500 γρ μοσχάρι νουά (κομμένο σε φέτες)
• 8 φέτες ζαμπόν Πάρμας
• 8 φύλλα φασκόμηλο
• 100 γρ. βούτυρο
• 50 γρ. ελαιόλαδο
• 150 γρ. λευκό ξηρό κρασί
• 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• Αλάτι, πιπέρι
Για τα χόρτα
• 1 Kg σταμναγκάθι
• 1 σκελίδα χόρτα
• 1 πιπερίτσα τσίλι
Εκτέλεση της Συνταγής
Χτυπάμε τις φέτες του νουά μ’ ένα μπάτη ή το ειδικό σφυράκι για να γίνουν πιο λεπτές.
Τοποθετούμε μια φέτα ζαμπόν και ένα φύλλο φασκόμηλο σε κάθε φέτα του νουά και ασφαλίζουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το περνάμε από το αλεύρι την πλευρά χωρίς το ζαμπόν.
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι τοποθετούμε το λάδι και το βούτυρο, τα αφήνουμε να κάψουν καλά . Μαγειρεύουμε τις φέτες του νουά για μερικά λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε το κρέας για λίγα λεπτά ακόμα και το βγάζουμε.
Αφήνουμε τη σάλτσα να κατέβει και να πήξει μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα . Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται. Όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη την περιχύνουμε στο κρέας. Βράζουμε τα χόρτα για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε! Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι αφήνουμε το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε μια σκελίδα σκόρδου κομμένη στη μέση και μισή πιπεριά τσίλι. Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τα χόρτα και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.