Μετά τη θεϊκή σοκολατόπιτα που έφτιαξε στην πρεμιέρα της εκπομπής Breakfast@Star, ο Χρήστος Μοίρας είπε να φτιάξει και κάτι αλμυρό και έτσι έδειξε στους τηλεθεατές του Star πώς να φτιάξουν την πιο νόστιμη κοτόπιτα με πιπεριές.
Υλικά
• 1 ½ κιλό κοτόπουλο
• 500 γρ. φύλλο χωριάτικο
• 2 - 3 πολύχρωμες πιπεριές
• 2 κρεμμύδια
• 200 γρ. φέτα τριμμένη
• 2 αβγά
• 1 φλιτζάνι γάλα
• 1 κ.σ. αλεύρι
• Άνηθο ή μαϊντανό
• 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Λίγο βούτυρο (για τα φύλλα)
Breakfast@Star: O Xρήστος Μοίρας έκανε ντεμπούτο με το πιο νόστιμο γλυκό
Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει, ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε σε μικρά κομμάτια.
Σ’ ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με τις πιπεριές, το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά της αρεσκείας μας, όπως άνηθο ή μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε το αλεύρι, τη φέτα και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε το μείγμα με το κοτόπουλο και τις πιπεριές.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο, το χωριάτικο. Έπειτα βουτυρώνουμε το φύλλο και προσθέτουμε το δεύτερο. Απλώνουμε τη γέμιση κοτόπουλου με τις πιπεριές ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα. Σκεπάζουμε με άλλα δύο φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και βουτυρώνουμε ελαφρώς την επιφάνεια.
Ψήνουμε την κοτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 - 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό το φύλλο. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν τη σερβίρουμε.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.