Σου αρέσουν οι πίτες αλλά ψάχνεις υγιεινές και νόστιμες συνταγές;
Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή με λίγες θερμίδες.
Ο σεφ έφτιαξε μπατζίνα όμως αντί για φέτα, έβαλε μοτσαρέλα και βρώμη.
Υλικά για τη κολοκυθόπιτα
· 1 κιλό Κολοκυθάκια
· 1 Ξερό κρεμμύδι
· 4 Φρέσκα κρεμμύδια
· 4 Αυγά
· 150 γρ. Ελαιόλαδο
· 250 γρ. νιφάδες βρώμης
· 2 1/2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
· 1 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό
· 1/2 ματσάκι Φρέσκο άνηθο
· 1/4 ματσάκι Φρέσκο δυόσμο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 8 φέτες μοτσαρέλα
· 2 κ.σ. Ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση της Συνταγής
· Πλένουμε τα κολοκύθια, στραγγίζουμε καλά και κόβουμε με ένα μαχαίρι τις άκρες τους.
· Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετούμε ένα σουρωτήρι και τρίβουμε τα κολοκύθια με το χοντρό μέρος του τρίφτη.
· Προσθέτουμε στα κολοκύθια λίγο αλάτι, ανακατεύουμε με τα χέρια μας και αφήνουμε για 30 λεπτά στην άκρη, να χάσουν τα υγρά τους.
· Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά και το ελαιόλαδο και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν.
· Με τα χέρια μας στύβουμε τα κολοκύθια και τα μεταφέρουμε στο μπολ με τα αυγά.
· Προσθέτουμε στο μπολ ψιλοκομμένα το ξερό και τα φρέσκα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, το πιπέρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για 30 δευτερόλεπτα.
· Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τα 200 γρ. από τις νιφάδες βρώμης και τις χτυπάμε μέχρι να έχουμε την υφή αλευριού.
· Προσθέτουμε την αλεσμένη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, τα υπόλοιπα 50 γρ. από τις νιφάδες βρώμης στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
· Σε ένα ταψί 25x33 εκ. αλείφουμε με ένα πινέλο τη βάση και τα τοιχώματα με το ελαιόλαδο.
· Αδειάζουμε στο ταψί το μισό μείγμα με τα κολοκύθια και απλώνουμε ομοιόμορφα.
· Τοποθετούμε τις φέτες μοτσαρέλας σε όλη την επιφάνεια και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μέιγμα μας από πάνω ομοιόμορφα.
· Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 60 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
· Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι στο πλάι.