Μελιτζανόπιτα με πιπεριές χωρίς φύλλο

Συνταγή για μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο

Σας αρέσουν οι μελιτζάνες αλλά έχετε βαρεθεί να τις τρώτε είτε ως μπριάμ, είτε ως γεμιστές στον φούρνο με κιμά ή τυρί;

Φτιάξτε την πιο νόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star μία διαφορετική συνταγή με πρωταγωνιστή τη μελιτζάνα. 

Εύκολη μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο

Ο σεφ έφτιαξε μελιτζανόπιτα με πιπεριές χωρίς φύλλο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά για τη γέμιση

· 4 μελιτζάνες φλάσκες
· 2 μεγάλα ξερά κόκκινα κρεμμύδια
· 2 κόκκινες πιπεριές
· ½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
· 100 γρ. ελαιόλαδο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· Ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
· Σιμιγδάλι για το πασπάλισμα

Υλικά για το χυλό

· 3 κ.σ. αλεύρι γ. ο. χ.
· 3 κ.σ. βούτυρο
· 360 γρ. φρέσκο γάλα 3,5% ( 2 ½ νεροπότηρο)
· 1 φλιτζάνι κασέρι, τριμμένο
· 1 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
· 1 αυγό

Εκτέλεση για τη γέμιση

· Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 190 °C.
· Κόβουμε στη μέση κατά μήκος τις μελιτζάνες και χαράζουμε σταυρωτά την κομμένη επιφάνεια τους.
Πασπαλίζουμε με 2 κ.σ από το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι τις μελιτζάνες στα σημεία που τις χαράξαμε και τις τοποθετούμε με αυτή τη πλευρά προς τα πάνω μέσα στο ταψί ( 30*40).
· Ψήνουμε τις μελιτζάνες στη μεσαία θέση του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά, για περίπου 45’.
· Αφαιρούμε την ψίχα από τις ψημένες μελιτζάνες χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι, τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
· Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
· Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με τις πιπεριές και τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα, για περίπου 6’.
· Τα μεταφέρουμε σε ένα σκεύος που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε εκεί για λίγο.
Εκτέλεση για το χυλό
· Λιώνουμε σε κατσαρόλα με μεγάλη βάση, το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
· Ρίχνουμε το αλεύρι και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις ώστε να καβουρδιστεί καλά.
· Προσθέτουμε σε 3 δόσεις το γάλα μέσα στη κατσαρόλα, καθώς ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην μας σβολιάσει το μείγμα.
· Μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φυσαλίδες, σβήνουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
· Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το αυγό, το κρεμμύδι με τις πιπεριές, τη σάρκα από τις μελιτζάνες, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να γίνουν ένα σώμα.
· Αλείφουμε με το ελαιόλαδο για το άλειμμα τα τοιχώματα και τη βάση του ταψιού (30* 40), πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι και το τινάζουμε για να φύγει η περιττή ποσότητα.
· Μεταφέρουμε το μείγμα από την κατσαρόλα μέσα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
· Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου στους 180 °C , για 30’ με 35’.
· Αφήνουμε να κρυώσει για 10’.
· Σερβίρουμε κομμένη σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

Δείτε το Breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top