Αν θέλεις ένα light γλύκισμα για να συνοδεύσεις τον καφέ σου, μία ωραία επιλογή είναι τα μπισκότα cinnamon-roll με γλάσο τυριού κρέμα.
Αν είσαι και εσύ λάτρης των πεντανόστιμων μπισκότων δες βήμα-βήμα τη συνταγή που έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης.
Υλικά για ζύμη
· 300γρ. αλεύρι γ.ο.χ
· 200γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
· 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
· 1 μεγάλο αυγό
· 1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
· 1 πρέζα αλάτι
· 1/2κ.γ μπέικιν πάουντερ
· 1/4κ.γ μαγειρική σόδα
Υλικά για τη γέμιση
· 60γρ. βούτυρο
· 50γρ. καστανή ζάχαρη
· 1 κ.σ. κανέλα
· 1/4κ.γ αλάτι
· 40γρ. αλεύρι γ.ο.χ
Υλικά για το γλάσο
· 2 κ.σ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
· 2 κ.σ νερό
· 1 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
· 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
· 120γρ. ζάχαρη άχνη
· 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση για τη ζύμη
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
· Στον κάδο ενός μίξερ με το φτερό, προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, για 5 λεπτά.
· Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
· Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
· Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά στο μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, για 4-5 λεπτά.
· Στην επιφάνεια εργασίας στρώνουμε λαδόκολλα, βάζουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο μήκους περίπου 30εκ. και πλάτους 20εκ.
· Αφήνουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για τη γέμιση
· Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο μέχρι να ροδίσει και να αρωματιστεί, ανακατεύοντας συχνά για να μην καεί, για 3-4 λεπτά.
· Αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά και ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και το αλεύρι. Θα πρέπει να είναι η συνοχή μιας παχιάς πάστας.
· Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, απλώνουμε τη γέμιση στη ζύμη σε ομοιόμορφη στρώση.
· Χρησιμοποιώντας τη λαδόκολλα για να μας βοηθήσει και ξεκινώντας από τη μακριά άκρη που βρίσκεται πιο κοντά μας, αρχίζουμε να τυλίγουμε τη ζύμη σφιχτά.
· Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
· Όταν η ζύμη κρυώσει, ξετυλίγουμε σε ένα ξύλο κοπής.
· Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τη ζύμη σε γύρους.
· Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
· Ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
· Μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
Εκτέλεση για το γλάσο
· Ενώ τα μπισκότα κρυώνουν, ανακατεύουμε μαζί το τυρί κρέμα, το νερό, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
· Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, για 1-2 λεπτά.
· Όταν κρυώσουν τελείως τα μπισκότα, ραντίζουμε το καθένα με λίγο από το γλάσο χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
· Απολαμβάνουμε!
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.O Βαρθαλίτης έδωσε μία σούπερ ιδέα για πρωινό και απογευματινό γεύμα