Το λαχταριστό σνακ που πάει «γάντι» με τον καφέ σας- Δείτε τη συνταγή

Μπισκότα cinnamon-roll με γλάσο τυριού κρέμα

Αν θέλεις ένα light γλύκισμα για να συνοδεύσεις τον καφέ σου, μία ωραία επιλογή είναι τα μπισκότα cinnamon-roll με γλάσο τυριού κρέμα.

Αυτό το φαγητό είναι ό, τι πρέπει για τις κρύες μέρες!

Φτιάξε τα πιο λαχταριστά νηστίσιμα γλυκά

Αν είσαι και εσύ λάτρης των πεντανόστιμων μπισκότων δες βήμα-βήμα τη συνταγή που έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης. 

Νηστίσιμα μπισκότα με ταχίνι και ελαιόλαδο

Υλικά για ζύμη

· 300γρ. αλεύρι γ.ο.χ
· 200γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
· 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
· 1 μεγάλο αυγό
· 1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
· 1 πρέζα αλάτι
· 1/2κ.γ μπέικιν πάουντερ
· 1/4κ.γ μαγειρική σόδα
Υλικά για τη γέμιση
· 60γρ. βούτυρο
· 50γρ. καστανή ζάχαρη
· 1 κ.σ. κανέλα
· 1/4κ.γ αλάτι
· 40γρ. αλεύρι γ.ο.χ
Υλικά για το γλάσο
· 2 κ.σ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
· 2 κ.σ νερό
· 1 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
· 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
· 120γρ. ζάχαρη άχνη
· 1 πρέζα αλάτι

Πώς να φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπισκότα με φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση για τη ζύμη

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
· Στον κάδο ενός μίξερ με το φτερό, προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, για 5 λεπτά.
· Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
· Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
· Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά στο μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, για 4-5 λεπτά.
· Στην επιφάνεια εργασίας στρώνουμε λαδόκολλα, βάζουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο μήκους περίπου 30εκ. και πλάτους 20εκ.
· Αφήνουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για τη γέμιση
· Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο μέχρι να ροδίσει και να αρωματιστεί, ανακατεύοντας συχνά για να μην καεί, για 3-4 λεπτά.
· Αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά και ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και το αλεύρι. Θα πρέπει να είναι η συνοχή μιας παχιάς πάστας.
· Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, απλώνουμε τη γέμιση στη ζύμη σε ομοιόμορφη στρώση.
· Χρησιμοποιώντας τη λαδόκολλα για να μας βοηθήσει και ξεκινώντας από τη μακριά άκρη που βρίσκεται πιο κοντά μας, αρχίζουμε να τυλίγουμε τη ζύμη σφιχτά.
· Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
· Όταν η ζύμη κρυώσει, ξετυλίγουμε σε ένα ξύλο κοπής.
· Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τη ζύμη σε γύρους.
· Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
· Ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
· Μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
Εκτέλεση για το γλάσο
· Ενώ τα μπισκότα κρυώνουν, ανακατεύουμε μαζί το τυρί κρέμα, το νερό, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
· Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, για 1-2 λεπτά.
· Όταν κρυώσουν τελείως τα μπισκότα, ραντίζουμε το καθένα με λίγο από το γλάσο χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
· Απολαμβάνουμε!

O Βαρθαλίτης έδωσε μία σούπερ ιδέα για πρωινό και απογευματινό γεύμα

Δείτε το Breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top