Μία ωραία ιδέα για πρωινό αλλά και απογευματινό έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star o Σταύρος Βαρθαλίτης.
Ο σεφ έφτιαξε τυροκούλουρα με φέτα και μυρωδικά και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Yλικά για τη Συνταγή
550 γρ. Αλεύρι σκληρό 70% 200 γρ. Νερό, χλιαρό 120 γρ. Γάλα, χλιαρό 1 κ.γλ. Ξηρή μαγιά 100 γρ. ηλιέλαιο, 2 πρέζες Αλάτι 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική 300 γρ. φέτα, Φρέσκο θυμάρι Φρέσκια ρίγανη φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κ.γλ. μπούκοβο Σουσάμι Μαυροκούκι
Εκτέλεση της Συνταγής
• Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε το νερό και το γάλα, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε με το γάντζο για 5 λεπτά, να ενεργοποιηθεί η μαγιά. • Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το αλάτι και ανακατεύουμε για 8-10 λεπτά. • Με ένα πινέλο απλώνουμε ελαιόλαδο σε ένα μπολ. • Προσθέτουμε στο μπολ τη ζύμη και αφήνουμε για 1 - 1 1/2 ώρα, να "ξεκουραστεί". • Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τη φέτα και "σπάμε" τα φύλλα ρίγανης και θυμαριού. • Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε ελαιόλαδο και "ανοίγουμε" το ζυμάρι σε ορθογώνιο σχήμα, με λαδωμένα χέρια. • Απλώνουμε πάνω από το ζυμάρι τη φέτα με τα μυρωδικά, το πιπέρι και το μπούκοβο. Τυλίγουμε το ζυμάρι σε ρολό, κλείνουμε τις δύο άκρες και δημιουργούμε ένα σαλιγκάρι. • Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 45x60 εκ. και τοποθετούμε το ζυμάρι. • Με το πινέλο αλείφουμε το ζυμάρι με ελαιόλαδο. • Πασπαλίζουμε το ζυμάρι με το σουσάμι και το μαυροκούκι. • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 50 λεπτά.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.