O Βαρθαλίτης έδωσε μία σούπερ ιδέα για πρωινό και απογευματινό γεύμα

Το σνακ που ταιριάζει απόλυτα με τον καφέ σας

Μία ωραία ιδέα για πρωινό αλλά και απογευματινό έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star o Σταύρος Βαρθαλίτης.

Πανεύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Ο σεφ έφτιαξε τυροκούλουρα με φέτα και μυρωδικά και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

Αυτό το φαγητό είναι ό, τι πρέπει για τις κρύες μέρες!

Yλικά για τη Συνταγή

550 γρ. Αλεύρι σκληρό 70% 200 γρ. Νερό, χλιαρό 120 γρ. Γάλα, χλιαρό 1 κ.γλ. Ξηρή μαγιά 100 γρ. ηλιέλαιο, 2 πρέζες Αλάτι 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική 300 γρ. φέτα, Φρέσκο θυμάρι Φρέσκια ρίγανη φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κ.γλ. μπούκοβο Σουσάμι Μαυροκούκι

Εκτέλεση της Συνταγής

 • Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε το νερό και το γάλα, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε με το γάντζο για 5 λεπτά, να ενεργοποιηθεί η μαγιά. • Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το αλάτι και ανακατεύουμε για 8-10 λεπτά. • Με ένα πινέλο απλώνουμε ελαιόλαδο σε ένα μπολ. • Προσθέτουμε στο μπολ τη ζύμη και αφήνουμε για 1 - 1 1/2 ώρα, να "ξεκουραστεί". • Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τη φέτα και "σπάμε" τα φύλλα ρίγανης και θυμαριού. • Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε ελαιόλαδο και "ανοίγουμε" το ζυμάρι σε ορθογώνιο σχήμα, με λαδωμένα χέρια. • Απλώνουμε πάνω από το ζυμάρι τη φέτα με τα μυρωδικά, το πιπέρι και το μπούκοβο. Τυλίγουμε το ζυμάρι σε ρολό, κλείνουμε τις δύο άκρες και δημιουργούμε ένα σαλιγκάρι. • Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 45x60 εκ. και τοποθετούμε το ζυμάρι. • Με το πινέλο αλείφουμε το ζυμάρι με ελαιόλαδο. • Πασπαλίζουμε το ζυμάρι με το σουσάμι και το μαυροκούκι. • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 50 λεπτά.

Δείτε το breakfast@star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top