Πανεύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε στην εκπομπή Breakfast@star την καλύτερη συνταγή

Αν σας αρέσουν οι πίτες  τότε σας έχουμε την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη. 

Εύκολη και νόστιμη κιμαδόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο!

Δείτε τα υλικά για τη συνταγή

500 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

240 γρ. Ηλιέλαιο

240 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά

5 Αυγά

600 γρ. Τυρί φέτα

200 γρ. Γιαούρτι 2% λιπαρά

2 Κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

1 Κλωνάρι φρέσκο δυόσμο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κ.σ. Ελαιόλαδο για άλειμμα

10 Φύλλα φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα

• Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για 1 λεπτό.

• Προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το γάλα και το πιπέρι και

ανακατεύουμε για 2 λεπτά.

• Προσθέτουμε στο μπολ τη φέτα θρυμματισμένη και τα φύλλα από τα μυρωδικά

ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή μία μαρίζ.

• Κοσκινίζουμε στο μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

• Σε ένα στρογγυλό ταψί 24 εκ. αλείφουμε με ένα πινέλο τη βάση και τα τοιχώματα με το ελαιόλαδο.

• Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα.

• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 50 λεπτά στη μεσαία σχάρα.

• Σερβίρουμε την τυρόπιτα σε κομμάτια με τα φύλλα από το φρέσκο θυμάρι.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top