Συνταγή για βάσκικο cheesecake με πεντανόστιμη κρούστα!

Μία σούπερ συνταγή για cheesecake με τυρένια γεύση

Ένα νόστιμο cheesecake με πεντανόστιμη κρούστα και τυρένια γεύση έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε το πιο νόστιμο Βάσκικο cheesecake

Υγιεινό cheesecake με μπανάνα και σοκολάτα

Υλικά της Συνταγής

20 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου 270 γρ. ζάχαρη άχνη, 5 αυγά μικρά ,360 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, 1 κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ, 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο για τη φόρμα.

Ρολό Cheesecake - Η συνταγή της Μαργαρίτας Νικολαΐδη

Εκτέλεση της Συνταγής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200°C. Αλείφουμε με ένα πινέλο το λιωμένο βούτυρο στα τοιχώματα και τη βάση μιας αποσπώμενης φόρμας 25 εκ. Κόβουμε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί, τα τοποθετούμε σταυρωτά στη φόρμα, το ένα πάνω από το άλλο και τα πιέζουμε, ώστε να πάρουν το σχήμα της. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε με το “κάπα” σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει λείο και να αφρατέψει, για 1 λεπτό περίπου. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη σιγά-σιγά, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για ακόμα 2 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ, με μια μαρίζ, καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τη βάση του κάδου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε στην ίδια ταχύτητα με πριν. Σπάζουμε και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα που είχαμε προετοιμάσει προηγουμένως. Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 50 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει για 60 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου κι έπειτα για άλλα 60 λεπτά ή ιδανικά, για μια νύχτα στο ψυγείο μας. Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top