Τάρτα με γέμιση σοκολάτας και κροκάν φουντουκιού - Το απόλυτο γλυκό

Μία λαχταριστή συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Αν έχετε όρεξη για κάτι γλυκό, ότι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού είναι να απολαύσετε μία δροσερή τάρτα με γέμιση σοκολάτας και κροκάν φουντουκιού.

Εμείς ψάξαμε και σας βρήκαμε μία ωραία συνταγή που ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης τον χειμώνα στην εκπομπή breakfast@star.

Τάρτα με γέμιση σοκολάτας και κροκάν από φουντούκια. Δείτε τη συνταγή!

Vegan γλυκιά κολοκυθόπιτα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου αστεριού

Υλικά:

Για τη ζύμη:

•    100 γρ. βούτυρο 
•    280 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
•    80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 
•    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
•    1 αυγό  

Για τη γέμιση:

•    500 γρ. κουβερτούρα 54% 
•    500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
•    1 πορτοκάλι το ξύσμα 
•    8 φύλλα φρέσκο δυόσμο 
•    1 κ.γ. αλάτι 

Για κροκάν φουντουκιού:

•    80 γρ. φουντούκια 
•    80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 

Μανιταρόπιτα με λάδι τρούφας και μπέικον

Εκτέλεση:

Για τα φουντούκια:

•    Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά χωρίς να την ανακατέψουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει ξανθιά καραμέλα. 
•    Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε αμέσως μέσα τα φουντούκια και ανακατεύουμε με κοκάλινη κουτάλα ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα με την καραμέλα.
•    Τοποθετούμε στη βάση ενός ταψιού ή λαμαρίνας αντικολλητικό χαρτί. 
•    Απλώνουμε την καραμέλα με τα φουντούκια και αφήνουμε σε δροσερό μέρος χωρίς υγρασία να κρυώσει για 20’. 

Για τη ζύμη:

•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180°C. 
•    Προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αυγό μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
•    Φοράμε γάντια, ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και αρχίζουμε να τρίβουμε τα υλικά ανάμεσα στα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά μεταξύ τους και να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας. 
•    Κόβουμε 2 μεγάλα κομμάτια αντικολλητικό χαρτί, στρώνουμε το ένα στο πάγκο μας, πλάθουμε με τα χέρια μας τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα, τη μεταφέρουμε στο κέντρο τoυ χαρτιού, τοποθετούμε το άλλο από πάνω, πιέζουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι να γίνει επίπεδο και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό μέγεθος, με πάχος μέχρι ½ εκ.
•    Μεταφέρουμε τη ζύμη και τη στρώνουμε στη βάση και τα τοιχώματα τις τάρτας, ώστε να σχηματίσουμε το γείσο, αφήνουμε λίγο την ζύμη να προεξέχει ώστε να μην πέσει κατά το ψήσιμο και την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι.
•    Τοποθετούμε απλωμένα στο εσωτερικό της όσπρια ή ζυμαρικά τυλιγμένα σε μεμβράνη κατάλληλη για υψηλές θερμοκρασίες ή αντικολλητικό χαρτί ώστε να έχει βάρος και μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
•    Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 12’.
•    Αφαιρούμε το βάρος από την τάρτα και ψήνουμε για ακόμα 12’. 
•    Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για 30’, αφαιρούμε την βάση από την τάρτα, την τοποθετούμε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος και την αφήνουμε  για λίγο στην άκρη. 

Για τη γέμιση:

•    Προσθέτουμε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αχνίσει. 
•    Σβήνουμε τη φωτιά, ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, την ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. 
•    Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι μαζί με ½ κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα. 
•    Προσθέτουμε το μείγμα με τη λιωμένη κουβερτούρα στην τάρτα και την μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί, για τουλάχιστον 120’.
•    Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο και γαρνίρουμε από πάνω με το κροκάν φουντουκιού. 
•    Σερβίρουμε σε κομμάτια με φύλλα φρέσκου δυόσμου και απολαμβάνουμε. 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top