Συνταγές για πεντανόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

Χριστούγεννα χωρίς μπισκότα δεν γίνεται! Για αυτό, σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου δύο συνταγές για χριστουγεννιάτικα μπισκότα της επιτυχίας.

Cookies πραλίνας με 3 μόνο υλικά

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζαχαρόπαστα

Υλικά:

  • 880 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
  • 2  πρέζα αλάτι
  • 640 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 420 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά μεγάλο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 3 πορτοκάλια (ξύσμα)
  • 1 βανίλια

Για το στόλισμα

  • 600-700γρ. πράσινη ζαχαρόπαστα (ή άλλο χρώμα της αρεσκείας σας)
  • τρούφα

Eκτέλεση:

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε με το μίξερ στην πολύ χαμηλή ταχύτητα ή ζυμώνουμε με το χέρι.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 2 μπάλες, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Αλευρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και τη ζύμη από πάνω και ανοίγουμε σε χοντρά φύλλα.
  • Παίρνουμε κουπάτ δεντράκια και κόβουμε τα μπισκότα. Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
  • Ψήνουμε τα μπισκότα μας για 15 λεπτά περίπου, ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου. Να είναι σκληρά από την κάτω πλευρά. Δεν είναι απαραίτητο να πάρουν χρώμα.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα βγάλουμε. Ανοίγουμε τη ζαχαρόπαστα σε λεπτό φύλλο και κόβουμε σε δεντράκια με το ίδιο κουπάτ που χρησιμοποιήσαμε για τα μπισκότα. Βάζουμε σε ένα ποτηράκι λίγο νερό. Αλείφουμε την κάτω πλευρά της ζαχαρόπαστας με λίγο νεράκι και την κολλάμε πάνω στο μπισκότο. Αν χρησιμοποιούμε τρούφα, βάζουμε την τρούφα σε πιάτο. Αλείφουμε με λίγο νερό τα σημεία της ζαχαρόπαστας που θέλουμε να στολίσουμε με τρούφα και βουτάμε το μπισκότο μέσα στο πιάτο με την τρούφα. Αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.
  • Μπορούμε να τα κάνουμε δωράκια. Παίρνουμε διάφανα σακουλάκια και κορδέλες της αρεσκείας μας και τυλίγουμε κάθε μπισκότο χωριστά.

Κλασικά, χωρίς ζάχαρη, με σοκολάτα - 3 συνταγές για λαχταριστά μελομακάρονα

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με βούτυρο αγελάδος

Υλικά:

  • 250 γρ βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 160 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 γρ αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
  • 2 μεγάλους κρόκους αυγού
  • 315 γρ αλεύρι γοχ
  • 60-75 γρ γάλα

Για την επικάλυψη και το στόλισμα:

  • 120 γρ ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.σ. γάλα
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο, πράσινο)
  • Χρωματιστά τρουφάκια (λευκό, πράσινο, κόκκινο)
  • Λευκή κουβερτούρα
  • Κουβερτούρα υγείας

Εκτέλεση:

  • Στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, περίπου για 3’-4’.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ομογενοποιείται. Σε αυτό το σημείο θα δούμε να έχουν δημιουργηθεί μικροί σβόλοι. Προσθέτουμε την μισή ποσότητα από το γάλα και βλέπουμε την υφή της ζύμης. (η ζύμη αυτή θα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή έτσι ώστε τα μπισκότα να μην ‘απλώσουν’ πολύ στο ταψί). Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής στο οποίο έχουμε βάλει μία μύτη με σχήμα αστεριού.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Στο ταψί του φούρνου και χωρίς λαδόκολλα, με το κορνέ πιέζουμε και δημιουργούμε κυκλικό σχήμα με τη ζύμη (σε μέγεθος ατομικού μπισκότου) με απόσταση 5-6 εκ. το ένα από το άλλο. Δίνουμε βάση στο να δώσουμε ύψος στα μπισκότα. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 15-20’.
  • Ψήνουμε στο μέσον του φούρνου για 13’-15’ ή μέχρι το κάτω μέρος του μπισκότου να έχει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για την επικάλυψη και το γαρνίρισμα

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ρευστό αποτέλεσμα.
  • Χωρίζουμε σε τρία Μπολ, στο ένα βάζουμε κόκκινο χρώμα, στο άλλο πράσινο και το 3ο το αφήνουμε λευκό. Με ένα κουτάλι περιχύνουμε με το γλάσο τα μπισκότα, πασπαλίζουμε με τα τρουφάκια και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο ακριβώς λιώνοντας τις κουβερτούρες.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top