Κοτόπουλο φρικασέ με μανιτάρια και χόρτα εποχής

Μία χορταστική συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Ένα χορταστικό και υγιεινό φαγητό μας ετοιμάζει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης στο «Breakfast@Star». Κοτόπουλο φρικασέ με μανιτάρια και χόρτα εποχής. Yummy!

Αρνάκι μελωμένο με πατάτες baby - «Λιώνει» στο στόμα

Υλικά 

●    1 κιλό Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο, χωρίς το κόκκαλο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια 
●    150 γρ. Μανιτάρια λευκά
●    1 Ξερό κρεμμύδι άσπρο, μεσαίο  
●    2 Πράσα
●    2 Σκελίδες σκόρδο  
●    30 γρ. Ελαιόλαδο 
●    1 λίτρο Νερό ή ζωμό
●    250 γρ. Φρέσκο γάλα πλήρες 3,5% λιπαρά
●    1 ματσάκι Καυκαλήθρες
●    1 ματσάκι Μυρώνια 
●    2 Σέσκουλα    
●    1 Λεμόνι (ξύσμα και χυμός) 
●    2 Κρόκους αυγού 
●    1 κ.σ. Κορν φλάουρ 
●    3 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι 
●    Αλάτι
●    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Θεϊκό γαλακτομπούρεκο με μόλις 6€

Εκτέλεση

●    Καθαρίζουμε τα μανιτάρια εξωτερικά με απορροφητικό χαρτί, αν είναι πολύ λερωμένα, τα ξεφλουδίζουμε με ένα μικρό μαχαίρι και τα κόβουμε σε φέτες. 
●    Κόβουμε τα πράσα στη μέση κατά μήκος και μετά σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
●    Σε βαθιά κατσαρόλα με μεγάλη βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με τα πράσα και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
●    Προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 4 λεπτά.
●    Προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα  και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, για 40 λεπτά.
●    Πλένουμε τα σέσκουλα μαζί με τις καυκαλήθρες, τα στεγνώνουμε, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε να βράζουμε το φαγητό, για περίπου 15 λεπτά.
●    Σε ένα μπολ προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά, ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το κορν φλάουρ, το γάλα, λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.
●    Ρίχνουμε μια κουταλιά από τα υγρά του φαγητού στο μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
●    Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και αφήνουμε να πάρει μια βράση, ώστε να αρχίσει να δένει η σάλτσα. 
●    Σβήνουμε τη φωτιά, ψιλοκόβουμε τα μυρώνια μαζί με το θυμάρι, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
●    Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο. 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top