Αρνάκι μελωμένο με πατάτες baby - «Λιώνει» στο στόμα

Μία λαχταριστή συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Ένα ζεστό, χορταστικό πιάτο μας ετοιμάζει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Αρνάκι μελωμένο με baby πατάτες. Δείτε τη συνταγή βήμα - βήμα!

Χοιρινά μαριναρισμένα μπριζολάκια με πατάτες φούρνου

Υλικά 

•    1 κιλό μπούτι κομμένο σε μερίδες
•    100 γρ. ελαιόλαδο
•    800 γρ. πατάτες baby
•    1 σκόρδο ολόκληρο
•    2 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο
•    2 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
•    2 κλωναράκια ρίγανη φρέσκια
•    2 κ.σ. μουστάρδα
•    1-2 λεμόνια το χυμό
•    1 κ.σ. μέλι
•    200 γρ. νερό
•    Αλάτι
•    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γίγαντες φούρνου με χοιρινό λαιμό μέλι - πορτοκάλι

Εκτέλεση

•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.
•    Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, τη ρίγανη τα φύλλα, το θυμάρι τα φύλλα, το δενδρολίβανο τα φύλλα, τη μουστάρδα, το μέλι, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
•    Τα χτυπάμε με σύρμα για να ομογενοποιηθούν.
•    Τοποθετούμε τις baby πατάτες αφού τις πλύνουμε σε μία γάστρα.
•    Προσθέτουμε και το αρνί μας επάνω από τις πατάτες.
•    Ρίχνουμε στη γάστρα το μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
•    Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο αφού το κόψουμε στη μέση μέσα στη γάστρα μας.
•    Καλύπτουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε για 1 ώρα.
•    Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 45’, μέχρι να ψηθεί το κρέας, να ροδίσει η πέτσα και να μελώσουν οι πατάτες πίνοντας όλα τα υγρά του αρνιού. 
•    Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και χωριάτικη σαλάτα.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top