Φτιάξε την τέλεια πάβλοβα με κρέμα πορτοκάλι

Δες βήμα - βήμα την εύκολη συνταγή από τον Παύλο Χάππιλο

Αν είσαι γλυκατζής δεν έχεις παρά να δοκιμασεις τη εύκολη συνταγή που έδωσε στην εκπομπή Breakfast@Star ο Παύλος Χάππιλος. 

Απολαυστική πορτοκαλόπιτα - Φτιάξτε το πιο νόστιμο σιροπιαστό γλυκό

Ο σεφ έφτιαξε την πιο λαχταριστή πάβλοβα με κρέμα πορτοκάλι και έδειξε στους τηλεθεατές βήμα - βήμα τη διαδικασία.

Γευστικότατη φασολάδα φούρνου

Για την μαρέγκα:

4 ασπράδια

200γρ ζάχαρη άχνη

1/2 κγ κρεμόριο η λίγο χυμό λεμόνι

1 κγ νισεστέ (κορν φλάουρ)

Για την κρέμα

4 κρόκους

1 αυγό

Χυμό και ξύσμα από 3 πορτοκάλια

Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κς νισεστέ (κορν φλάουρ)

100γρ ζάχαρη

60γρ βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς στον αέρα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα μίξερ μέχρι να αρχίσουν να αφρίζουν. Σε ένα μπολ έχουμε αναμείξει την ζάχαρη άχνη με το κρεμόριο και το νισεστέ και προσθέτουμε λίγο λίγο στα ασπράδια μας χτυπώντας συνεχώς μέχρι να έχουμε μια σφιχτή γυαλιστερή μαρέγκα.

Βάζουμε την μαρέγκα μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα σε σχήμα φωλιάς και βάζουμε στον φούρνο, κατεβάζουμε αμέσως την θερμοκρασία στους 100 βαθμούς και αφήνουμε την μαρέγκα μας για τουλάχιστον 60 λεπτά. Όταν περάσει μια ώρα κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα την μαρέγκα να κρυώσει για άλλη μια ώρα. Δεν ανοίγουμε ποτέ τον φούρνο!

Για την κρέμα βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά κτυπήματα συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να κοχλάζει και πήξει καλά η κρέμα μας. Αφαιρούμε από την φωτιά προσθέτουμε λίγο λίγο το κρύο βούτυρο συνεχίζοντας να ανακατεύουμε.

Βάζουμε σε ένα μπολ με μεμβράνη από πάνω να εφάπτεται και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Όταν όλα είναι κρύα βάζουμε την κρέμα μας πάνω από την μαρέγκα μας και διακοσμούμε με φρούτα εποχής!

Δείτε το Breakfast@star 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top