Σούπα βελουτέ αρακά - Μια θρεπτική συνταγή με λίγες θερμίδες

Δείτε τι ετοίμασε ο Παύλος Χάππιλος στην κουζίνα του Breakfast@Star

Σούπα βελουτέ αρακά για τις κρύες μέρες του φθινοπώρου. Μια πολύ εύκολη και ελαφριά συνταγή διά χιερός Παύλου Χάππιλου για όποιον θέλει να απολαύσει μια χορτοφαγική σούπα.

Ζωμός ψαριού (Fumée), γαρνιτούρα λαχανικών & ζαμπαγιόνε αλμυρή αυγολέμονο

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 
  • 2 στικ σέλινο ψιλοκομμένο 
  • 300γρ αρακά κατεψυγμένο 
  • 400μλ ζωμό λαχανικών 
  • 1 κς γιαούρτι 
  • 2 κλωναράκια 
  • Φρέσκο Θυμάρι ψιλοκομμένο 
  • Λίγο ελαιόλαδο 
  • Αλάτι 
  • πιπέρι 

Για τα κρουτόν 

  • 4 φέτες ψωμί 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 1 κγ αλάτι 
  • 1 κγ πιπέρι 
  • 1-2 κλωνάρια θυμάρι

Πεντανόστιμο νηστίσιμο ραβανί!

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το σκόρδο, κρεμμύδι και το σέλινο με λίγο αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον αρακά απευθείας από την κατάψυξη και το θυμάρι και ανακατεύουμε λίγο.
Αφήνουμε λίγο να πάρει θερμοκρασία ο αρακάς και προσθέτουμε τον ζωμό. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση και μετά χαμηλώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά. 
Αφαιρούμε από την φωτιά και με ένα μπλέντερ χειρός μπλενταρουμε την σούπα και τελειώνουμε με το γιαούρτι.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top