Ζωμός ψαριού (Fumée), γαρνιτούρα λαχανικών & ζαμπαγιόνε αλμυρή αυγολέμονο

Από τον σεφ, Πάνο Ιωαννίδη

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής

Ο γνωστός σεφ και κριτής του MasterChef 2022, Πάνος Ιωαννίδης, ήταν ο οικοδεσπότης του MasterClass της Κυριακής (10/4) και έδωσε χρήσιμες συμβουλές για φιλετάρισμα ψαριών.

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 2022

Στη συνέχεια ετοίμασε  δύο κλασικές σάλτσες για ψάρια που ξετρέλαναν τους διαγωιζόμενους!

 

Υλικά:

Ζωμός ψαριού (Fumée)
Πέτσες, κεφάλια, κόκκαλα ψαριών
1 Κολοκυθάκι
1 Καρότο

Γαρνιτούρα λαχανικών
1 Ξερό κρεμμύδι
1 Σκόρδο
1 Φρέσκο κρεμμύδι
Λίγη κάπαρη
1 λιαστή ντομάτα
Ένα ματσάκι σταμναγκάθι

Ζαμπαγιόνε αλμυρή αυγολέμονο
2 Κρόκοι
Χυμός λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Σάλτσα
1 Πατάτα
Βάζουμε τον ζωμό που θέλουμε (Fumée)
Αλάτι και πιπέρι  

Εκτέλεση


- Για τον ζωμό του ψαριού (Fumée). Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πέτσες και τα κεφάλια από όλα τα ψάρια. Κόβουμε στα 4 το κολοκυθάκι. Καθαρίζουμε και κόβουμε καρότο. Δυνατή φωτιά να βράσει. Να έχουν μαλακώσει τα λαχανικά. Και το ψάρι να ξεκολλάει από το κόκαλο. Περνάμε από σινουά.

-Για τη γαρνιτούρα λαχανικών. Κόβουμε λίγο κρεμμύδι και σωτάρουμε με λίγο σκόρδο σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε και φρέσκο κρεμμύδι για να δώσει γλύκα, λίγη κάπαρη και 2 φιλετάκια από λιαστή ντομάτα. Βάζουμε και λίγο σταμναγκάθι. Το βάζουμε πάνω στην πλεξούδα του ψαριού και το τυλίγουμε. Τα λαχανικά τα κρατάμε για γαρνιτούρα στα υπόλοιπα.

- Για την αλμυρή ζαμπαγιόνε αυγολέμονο χτυπάμε τους κρόκους, τον χυμό λεμόνι με το αλάτι και το πιπέρι σε μπεν μαρί. Βάζουμε βότανα και λίγο από το ζωμό του ψαριού (Fumée). Λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι στο τέλος.


- Για τη σάλτσα πατάτας – ζωμού. Χτυπάμε στο μπίμερ την πατάτα, λίγο από τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε λάδι όσο χτυπάμε. Προσθέτουμε αλάτι και λίγο λεμόνι. Μπορούμε να βάλουμε κάπαρη, ελιές, λιαστή ντομάτα.

Δείτε και άλλες συνταγές από τα MasterClass

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top