Τσικνοπέμπτη: Ξεχωριστές συνταγές που θα θες να φτιάχνεις συνέχεια

Μπριζόλες και μπιφτέκια έχουν την τιμητική τους

Η Τσικνοπέμπτη ήρθε και αν σκοπεύετε να φωνάξετε κόσμο στο σπίτι, σας βρήκαμε εύκολες και ενδιαφέρουσες συνταγές που θα λατρέψετε.
Πρωταγωνιστές της μέρας είναι οι μπριζόλες και τα μπιφτέκια.

Πρωτότυπες συνταγές για χοιρινές μπριζόλες

Χοιρινές μπριζόλες με λεμόνι, πατάτες και μπαχαρικά!

Υλικά της Συνταγής

6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
1 κ.σ  μέλι
20 γρ. σόγια
Πατάτες
2 κιλά πατάτες κομμένες σε κύβους
3 κλωναράκια δενδρολίβανο
3 κλωναράκια ρίγανη 
3 κλωναράκια θυμάρι
1 κ.σ. μέλι
80 γρ. χυμό λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ. μουστάρδα
100 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση της Συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 180 βαθμούς στον αέρα. Σ’ ένα μούλτι προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και τη 1 κ.σ. μέλι και ομογενοποιούμε.

Προσθέτουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το παραπάνω μείγμα. Προσθέτουμε, το δενδρολίβανο το θυμάρι και τα φύλλα φρέσκιας ρίγανης, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί, στο οποίο έχουμε βάλει μία λαδόκολλα.
Λαδώνουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και στη συνέχεια σε ένα μεγάλο τηγάνι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία δίνουμε χρώμα στην κάθε μπριζόλα, για περίπου 1 λεπτό από την κάθε πλευρά.

Μεταφέρουμε τις μπριζόλες πάνω από τις πατάτες στο ταψί και κλείνουμε καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα. Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε τη σόγια και τη 1 κ.σ. μέλι και τα ομογενοποιούμε. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 και αλείφουμε με ένα πινέλο τις μπριζόλες μας. Ψήνουμε μέχρι να καραμελώσουν. 

Συνταγή για πεντανόστιμα σουβλάκια κοτόπουλο

Χοιρινές μπριζόλες μελιτζάνες και ταχίνι(Συνταγή Λάμπρου Βακιάρου)

Υλικά

Για τις χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο

•    4 – 5 χοιρινές μπριζόλες λαιμού (χωρίς το κόκαλο)
•    2.250 γρ. μελιτζάνες (χοντροκομμένες)
•    180 γρ. κρεμμύδι (κομμένο στα 8)
•    180 γρ. καρότα (χοντροκομμένα)
•    3 σκελίδες σκόρδο (με τη φλούδα)
•    500 γρ. τοματίνια (με το τσαμπί)
•    35 γρ. ταχίνι
•    45 – 60 γρ. ελαιόλαδο
•    80 γρ. σόγια σως
•    Χυμό και ξύσμα λεμονιού
•    Αλάτι – πιπέρι
Για την ολοκλήρωση και το σερβίρισμα
•    60 – 75 γρ. μουστάρδα
•    40 γρ, ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
•    Ψητό χαλούμι για το σερβίρισμα

Αρνίσια παϊδάκια µε πουρέ πατάτας και σάλτσα από ντοµατίνια και δυόσμο(Χρήστος Γλωσσίδης και Μάνος Σαρρής- Cook Beef)

Υλικά

•    ½ κιλού αρνίσια παϊδάκια
•    350γρ. πατάτες
•    60γρ. µαργαρίνη
•    15γρ. ντοµατίνια
•    10 φύλλα φρέσκου δυόσµου
•    10 φύλλα φρέσκιας ρίγανης
•    Αλάτι
•    Πιπέρι
•    Ξύδι
•    Λίγο δενδρολίβανο
•    70γρ. κρεµµύδι
•    100γρ. φέτα

Εκτέλεση της Συνταγής

Πλένουµε πολύ καλά τις πατάτες µας, τις βάζουµε σε ένα ταψί και σκεπάζουµε µε αλουµινόχαρτο. Τις ψήνουµε στους 150 βαθµούς για 25 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάζουµε από το ταψί, τις κόβουµε ακανόνιστα και τις σοτάρουµε σε ένα τηγάνι µε τη µαργαρίνη µέχρι να πάρουν χρώµα.
Τέλος, τις µεταφέρουµε σε ένα µπολ, αλατοπιπερώνουµε και προσθέτουµε τη ρίγανη και την φέτα. Λιώνουµε µε ένα πιρούνι της πατάτες µέχρι να αποκτήσουν την υφή που επιθυµούµε.
Μαρινάρουµε τα αρνίσια παϊδάκια µε αλάτι, πιπέρι και δενδρολίβανο και αφήνουµε στην άκρη για 15 λεπτά. Λαδώνουµε τα παϊδάκια και τα ψήνουµε σε δυνατή φωτιά, σε σχάρα ή τηγάνι για 4-5 λεπτά. Αφού ψηθούν, τα αφήνουµε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και είναι
έτοιµα.
Ψιλοκόβουµε τα τοµατίνια και το κρεµµύδι, µαρινάρουµε µε αλάτι και ξύδι, προσθέτουµε τον δυόσµο και αφήνουµε την σάλτσα στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Σερβίρουµε τον πουρέ, τα παϊδάκια και περιχύνουµε µε την σάλτσα από ντοµατίνια και δυόσµο.

Μπιφτέκια στον φούρνο με πατάτες baby

Υλικά

•    500γρ μοσχαρίσιο κιμά
•    250γρ χοιρινό κιμά
•    Μπαγιάτικο ψωμί η ψωμί του τοστ
•    3σκελιδες σκόρδο
•    3 μεγάλα Κρεμμύδια
•    1 ματσάκι Μαϊντανό
•    Θυμάρι
•    Μισό ματσάκι δυόσμο
•    Ρίγανη ξερή
•    2 πιπεριές Φλωρίνης
•    Ελαιόλαδο
•    Αλάτι Πιπέρι
•    Καπνιστή πάπρικα
Για τις πατάτες θα χρειαστείτε
•    1 κιλό baby πατάτες
•    Θυμάρι φρέσκο
•    Αλάτι Πιπέρι
•    Ρίγανη
•    Λεμόνι
•    Σκόρδο

  Εκτέλεση της Συνταγής

•    1. Σε μια μπασινα βάζουμε τους κιμαδες, τρίμενο κρεμμύδι, ψιλοκομμένη την πιπεριά,σκόρδο, Μαϊντανό, δυόσμο,ψωμί, και όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί
•    2. Πλάθουμε τον κιμά και τους δίνουμε σχήμα στρογγυλό
•    3. Σε ένα καυτό τηγάνι βάζουμε τα μπιφτέκια μας να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, και στην συνέχεια τελειώνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς
•    Για τις πατάτες.
•    1. Πλένουμε καλα τις πατάτες μας και τις κάνουμε στα δύο
•    2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
•    3. Ψήνουμε για 30 λεπτά με Αλουμινοχαρτο από πάνω, και μετά αφήνουμε ξεσκέπαστες για αλλά 15 λεπτά στους 185 βαθμούς αέρα.!!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top