Αρνίσια παϊδάκια µε πουρέ πατάτας και σάλτσα από ντοµατίνια και δυόσμο

Δείτε τη συνταγή της εκπομπής Cook Beef

Στο Cook Beef του Σαββάτου 8/5/2021 οι αγαπημένοι chef Χρήστος Γλωσσίδης και Μάνος Σαρρής μάς έδειξαν μία συνταγή που αν είσαι κρεατοφάγος σίγουρα θα τη λατρέψεις!

Δες τα προηγούμενα επεισόδια του Cook Beef

 chef Χρήστος Γλωσσίδης και Μάνος Σαρρής cook beef

Cook Beef: Super συνταγές για ένα vegan/ vegetarian barbeque

Δες τα υλικά αλλά και τη διαδικασία βήμα – βήμα και φτιάξε τα πιο λαχταριστά αρνίσια παϊδάκια µε πουρέ πατάτας και σάλτσα από ντοµατίνια και δυόσµο.

αρνίσια παϊδάκια µε πουρέ πατάτας και σάλτσα από ντοµατίνια και δυόσµο cook beef

Υλικά

  • ½ κιλού αρνίσια παϊδάκια
  • 350γρ. πατάτες
  • 60γρ. µαργαρίνη
  • 15γρ. ντοµατίνια
  • 10 φύλλα φρέσκου δυόσµου
  • 10 φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ξύδι
  • Λίγο δενδρολίβανο
  • 70γρ. κρεµµύδι
  • 100γρ. φέτα

Εκτέλεση
Πλένουµε πολύ καλά τις πατάτες µας, τις βάζουµε σε ένα ταψί και σκεπάζουµε µε αλουµινόχαρτο. Τις ψήνουµε στους 150 βαθµούς για 25 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάζουµε από το ταψί, τις κόβουµε ακανόνιστα και τις σοτάρουµε σε ένα τηγάνι µε τη µαργαρίνη µέχρι να πάρουν χρώµα.

Τέλος, τις µεταφέρουµε σε ένα µπολ, αλατοπιπερώνουµε και προσθέτουµε τη ρίγανη και την φέτα. Λιώνουµε µε ένα πιρούνι της πατάτες µέχρι να αποκτήσουν την υφή που επιθυµούµε.

Μαρινάρουµε τα αρνίσια παϊδάκια µε αλάτι, πιπέρι και δενδρολίβανο και αφήνουµε στην άκρη για 15 λεπτά. Λαδώνουµε τα παϊδάκια και τα ψήνουµε σε δυνατή φωτιά, σε σχάρα ή τηγάνι για 4-5 λεπτά. Αφού ψηθούν, τα αφήνουµε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και είναι
έτοιµα.

Ψιλοκόβουµε τα τοµατίνια και το κρεµµύδι, µαρινάρουµε µε αλάτι και ξύδι, προσθέτουµε τον δυόσµο και αφήνουµε την σάλτσα στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Σερβίρουµε τον πουρέ, τα παϊδάκια και περιχύνουµε µε την σάλτσα από ντοµατίνια και δυόσµο.

Δείτε και άλλες συνταγές από την εκπομπή Cook Beef
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top