Super συνταγές για ένα vegan/vegetarian barbeque στην εκπομπή Cook Beef

Θα τις λατρέψετε! Δείτε τι έδειξαν οι διάσημοι chef στην εκπομπή του Star

Το Cook Beef επέστρεψε το Σάββατο 8/5/2021 και οι αγαπημένοι chef Νίκος Θωμάς, Χρήστος Γλωσσίδης, Μάνος Σαρρής, Σάββας Λιχανίδης και Σταύρος Βαρθαλίτης μάς έδειξαν ιδέες για ένα vegan/ vegetarian barbeque.

cook beef συνταγές

Η παρέα του Cook Beef

Δείτε τα προηγούμενα επεισόδια του Cook Beef

Δείτε τις υπέροχες συνταγές τους για να διοργανώσετε κι εσείς στο σπίτι σας ένα vegan - vegetarian barbeque:

Steaks κολοκύθας και steaks κουνουπίδι µε dressing καρότου:

Υλικά

  • 1 Κολοκύθα
  • 1 κουνουπίδι

Για το dressing:

  • Χυµός από 500γρ καρότο
  • 50γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Για το dressing:
Περνάµε το καρότο σε αποχυµωτή, το τοποθετούµε σε κατσαρολάκι και του δίνουµε µία βράση µέχρι να κατέβει. Προσθέτουµε τη ζάχαρη και καραµελώνουµε.Κόβουµε την κολοκύθα και το κουνουπίδι σε φέτες, ψήνουµε και περιχύνουµε µε το dressing.

Burger µε µπιφτέκι από κόκκινα φασόλια

Υλικά (για 6-5 burger)

  • 500γρ. φασόλια κόκκινα
  • Φρυγανιά (µέχρι να δέσει το µείγµα)
  • Μαϊντανός
  • Άνηθος
  • Τυρί vegan σε φέτες
  • 1 λεµόνι (ξύσµα)
  • 1 αβοκάντο
  • Ροδέλες κρεµµυδιού.

Εκτέλεση
Ψήνουµε τα ψωµάκια. Παίρνουµε τα βρασµένα φασόλια και τα χτυπάµε σε ένα µπλέντερ µέχρι να γίνει ένας πουρές. Αφαιρούµε από το µπλέντερ και ρίχνουµε φρυγανιά, µαϊντανό και άνηθο ψιλοκοµµένο µέχρι να γίνει ένα σφιχτό µείγµα. Κόβουµε τη ντοµάτα, το
κρεµµύδι και το αβοκάντο σε φέτες και στήνουµε το µπέργκερ.

Σουβλάκια µανιταριών µε σκορδόλαδο

Υλικά

  • Μανιτάρια πλευρώτους
  • 2 Μανιτάρια πορτοµπέλο
  • 7 Μανιτάρια σαµπινιόν
  • Αλάτι πιπέρι
  • Δενδρολίβανο
  • Μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Σκορδόλαδο:2 µικρές σκελίδες σκόρδο, ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουµε τα µανιτάρια µας και τα κόβουµε σε χοντρά κοµµάτια. Αλατοπιπερώνουµε. Τα µαρινάρουµε µε ελαιόλαδο, δενδρολίβανο και σκόρδο, τα περνάµε σε καλαµάκι και τα ψήνουµε. Κάνουµε ένα dressing µε 500ml λάδι και 2 σκελίδες σκόρδο και περιχύνουµε τα
καλαµάκια.

Ψητά µαρούλια µε λαδόξιδο και σπόρους τσία/ Καλαµπόκια µε πετιµέζι

Υλικά

  • 2 Μαρούλια
  • Σπόροι τσία 20γρ.
  • Λαδόξιδο 250 λάδι/250 ξύδι
  • 1κγ Μέλι
  • Καλαµπόκια
  • 4 καλαµπόκια
  • 100ml Πετιµέζι
  • 1κσ Μέλι
  • 1κσ Σουσάµι

Εκτέλεση
Παίρνουµε τα µαρούλια µας και τα περνάµε από την σχάρα µέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώµα. Κάνουµε ένα λαδόξιδο και προσθέτουµε µία κουταλιά του γλυκού µέλι, µέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουµε τους σπόρους τσία και ανακατεύουµε καλά. Βγάζουµε τα µαρούλια
και περιχύνουµε µε το λαδόξυδο. 

Καλαµπόκια

Παίρνουµε τα καλαµπόκια και τα κόβουµε σε χοντρά κοµµάτια. Τα περνάµε σε καλαµάκι. Αναµειγνύουµε πετιµέζι, σουσάµι και µέλι να ανακατευτούν καλά και µαρινάρουµε τα καλαµπόκια. Τα ψήνουµε. Ραντίζουµε µε το µείγµα µας και στο τέλος εάν χρειαστεί. 

Δείτε και άλλες συνταγές από την εκπομπή Cook Beef
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top