Χοιρινές μπριζόλες με λεμόνι, πατάτες και μπαχαρικά!

Το μυστικό για να φτιάξεις τις πιο λαχταριστές μπριζόλες

Οι χοιρινές μπριζόλες εκτός από ένα νόστιμο φαγητό είναι και πολύ εύκολο για να το φτιάξει κάποιος.

Πώς να φτιάξεις χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με μελιτζάνες και ταχίνι

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης λοιπόν έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star τη δική του συνταγή.

Υλικά της Συνταγής

6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
1 κ.σ  μέλι
20 γρ. σόγια
Πατάτες
2 κιλά πατάτες κομμένες σε κύβους
3 κλωναράκια δενδρολίβανο
3 κλωναράκια ρίγανη 
3 κλωναράκια θυμάρι
1 κ.σ. μέλι
80 γρ. χυμό λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ. μουστάρδα
100 γρ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση της Συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 180 βαθμούς στον αέρα. Σ’ ένα μούλτι προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και τη 1 κ.σ. μέλι και ομογενοποιούμε.

Προσθέτουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το παραπάνω μείγμα. Προσθέτουμε, το δενδρολίβανο το θυμάρι και τα φύλλα φρέσκιας ρίγανης, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί, στο οποίο έχουμε βάλει μία λαδόκολλα.
Λαδώνουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και στη συνέχεια σε ένα μεγάλο τηγάνι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία δίνουμε χρώμα στην κάθε μπριζόλα, για περίπου 1 λεπτό από την κάθε πλευρά.

Μεταφέρουμε τις μπριζόλες πάνω από τις πατάτες στο ταψί και κλείνουμε καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα

Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε τη σόγια και τη 1 κ.σ. μέλι και τα ομογενοποιούμε. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 και αλείφουμε με ένα πινέλο τις μπριζόλες μας.
Ψήνουμε μέχρι να καραμελώσουν. 

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top