Eύκολη συνταγή για προφιτερόλ με καραμελωμένα φουντούκια

Μία συνταγή που θα αγαπήσεις

Θέλεις να  εντυπωσιάσεις τον σύντροφό σου φτιάχνοντάς του ένα γλυκό που θα του μείνει αξέχαστο; Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη στήλη του στην εκπομπή breakfast@star προτείνει στους τηλεθεατές να φτιάξουν προφιτερόλ με καραμελωμένα φουντούκια.

Φτιάξε την πιο εύκολη τούρτα καρδιά για την ημέρα των ερωτευμένων

Υλικά για τα σουδάκια

· 120 γρ. νερό
· 60 γρ. βούτυρο
· 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
· ½ κ.γ. αλάτι
· 60 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
· 2-3 μεσαία αυγά
· 1 αυγό μόνο το κρόκο

Ερωτικά...σοκολατάκια πραλίνας για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Υλικά για τη γέμιση

· 1 συσκευασία καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
· ½ κ.γ. χοντρό αλάτι
Υλικά για τη επικάλυψη σοκολάτας
· 100 γρ. κουβερτούρα 54%
· 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Υλικά για το σερβίρισμα
· 100 γρ. φουντούκι
· 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση για τα σουδάκια

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 220 βαθμούς.
· Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση μιας λαμαρίνας (30 *40) να το έχουμε έτοιμο για τη συνέχεια.
· Ζεσταίνουμε σε μεσαία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
· Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
· Ξαναβάζουμε τη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και να μην κολλάει στα τοιχώματα και τη βάση της κατσαρόλας, για περίπου 2’.
· Προσθέτουμε τη ζύμη στο κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για 2’ με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα ώστε να κρυώσει.
· Προσθέτουμε το ένα αυγό και ανακατεύουμε τη ζύμη, σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
· Προσθέτουμε τα υπόλοιπα αυγά, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
· Μόλις ομογενοποιηθεί η ζύμη μας, τη μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μεγάλη μύτη.
· Σχηματίζουμε με τη ζύμη μικρά στρογγυλά μπαλάκια με 2,5 εκατοστά διάμετρο, επάνω στο αντικολλητικό χαρτί με απόσταση μεταξύ τους.
· Βάζουμε τον κρόκο σε ένα μικρό μπολ και με ένα πινέλο αλείφουμε τα σουδάκια από πάνω για να πάρουν ωραίο χρώμα.
· Τα ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 10’, χωρίς να ανοίγουμε τη πόρτα του φούρνου.
· Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20’ με 25’, χωρίς να ανοίξουμε τη πόρτα του φούρνου.
· Τρυπάμε με ένα μικρό μαχαίρι στο επάνω μέρος τα σουδάκια για να φύγει ο ατμός από μέσα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν στο φούρνο με μισάνοιχτη την πόρτα για 15’.
· Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Φτιάξτε την ωραιότερη τυρόπιτα με μπεσαμέλ

Εκτέλεση για τη γέμιση

· Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα, το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, σε μέτρια φωτιά, καθώς το ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να έχει μια λεία υφή.
· Ρίχνουμε μέσα το αλάτι ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
· Αφήνουμε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής στο ψυγείο για 30’.
· Κάνουμε μία τρύπα, στα πλάγια από κάθε σουδάκι, τα γεμίζουμε με την κρέμα και τα μεταφέρουμε ισόποσα σε δύο ποτήρια.
Εκτέλεση για την επικάλυψη σοκολάτας
· Ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος , σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη κουβερτούρα σε κομμάτια.
· Ανακατεύουμε συνεχώς με μια μαρίζ για να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
· Απλώνουμε το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα ομοιόμορφα επάνω από τα σουδάκια μέχρι να καλυφθούν.
· Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα, για 30’.

Εκτέλεση για το σερβίρισμα

· Ρίχνουμε τα φουντούκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, να καραμελώσει και να αγκαλιάσει τα φουντούκια, περίπου 5’.
· Ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μεταφέρουμε τα καραμελωμένα φουντούκια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε για 10’ να κρυώσουν.
· Σερβίρουμε το προφιτερόλ με τα φουντούκια σπασμένα από πάνω και απολαμβάνουμε.

Δείτε το breakfast@star 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top