Ribeye με baby πατάτες, σπαράγγια και λαχταριστή σάλτσα

Μία γρήγορη συνταγή για να φτιάξεις στον αγαπημένο σου

Αν είστε λάτρης του κρέατος επιλέξτε κρέας  ribeye δηλαδή χωρίς κόκκαλα από το τμήμα των πλευρών.  Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδειξε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star πώς να τη φτιάξουν.

Σκιουφιχτά με κοτόπουλο και λιαστές ντομάτες

Υλικά για το Ribeye

· 2 μπριζόλες ribeye, 200γρ. η κάθε μία
· 2 κλωνάρια φρέσκο λεμονοθύμαρο
· 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
· 1 σκελίδα σκόρδο
· 2 κ.σ. βούτυρο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τις πατάτες και τα σπαράγγια.
· 250 γρ. πατάτες baby
· 2 κ.σ. βούτυρο
· 6 σπαράγγια
· 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
· 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
· ¼ ματσάκι σχοινόπρασο
· Αλάτι
· φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πανεύκολη συνταγή για νουντλς αυγού με μοσχαράκι και σάλτσα σόγιας

Υλικά για τη σάλτσα 

· ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
· 1/6 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
· 3 κ.σ. ξύδι
· 3 σκελίδες σκόρδο
· 100 γρ. ελαιόλαδο
· 1 κ.γ. μπούκοβο
· 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση για τις πατάτες και τα σπαράγγια

· Αρχικά, πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και δεν αφαιρούμε τη φλούδα τους και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει και αλάτι.
· Βάζουμε τη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει, βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20’.
· Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα τις πατάτες από τη κατσαρόλα, τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση.
· Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τις σοτάρουμε για 5’.
· Παράλληλα στη κατσαρόλα με το νερό, βράζουμε για 1’ τα σπαράγγια, στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τις πατάτες και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 1’ .
· Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά τα ρίχνουμε μέσα , ρίχνουμε λίγο αλάτι αν χρειάζεται, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Εκτέλεση για το Ribeye

· Αφήνουμε για λίγο το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ρίχνουμε το ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε μεταξύ τους ώστε να μαριναριστούν ομοιόμορφα.
· Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τις μπριζόλες.
· Ψήνουμε να θωρακιστούν και να πάρουν ωραίο χρώμα, για 2’ με 3’ από κάθε πλευρά .
· Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με το σκόρδο, τα μυρωδικά και γυρνάμε πλευρά τις μπριζόλες μας.
· Ρίχνουμε συνεχόμενα με ένα κουτάλι από το λιωμένο καυτό βούτυρο που έχουμε μέσα στο τηγάνι, επάνω στις μπριζόλες, και ψήνουμε για ακόμα 4’.
· Αν θέλουμε το κρέας μας, καλοψημένο, μπορούμε να συνεχίσουμε το ψήσιμο για 10’, σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς.
· Αφαιρούμε με μια τσιμπίδα τις μπριζόλες σε ένα σκεύος και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5’.
Εκτέλεση για τη σάλτσα
· Περνούμε τα φύλλα από το μαϊντανό, το κόλιανδρο, τη φρέσκια ρίγανη, τα βάζουμε στο κάδο του μπλέντερ μαζί με το ξύδι, το σκόρδο, το μπούκοβο και τα χτυπάμε μέχρι λιώσει το σκόρδο.
· Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους τα υλικά.
· Αν θέλουμε μπορούμε να την αφήσουμε σκεπασμένη στο μπολ για 30’ σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να βγάλουν τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά καλύτερα τα αρώματά τους.
· Σερβίρουμε τις μπριζόλες κομμένες σε λεπτές λωρίδες μας μαζί με τις πατάτες, τα σπαράγγια και σε ένα μπολ ή πάνω από το κομμένο κρέας βάζουμε τη σάλτσα.

Δείτε το breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top