Αν έχεις ξεκινήσει να πειραματίζεσαι πάνω στη μαγειρική και να φτιάχνεις διάφορες συνταγές για τα αγαπημένα σου πρόσωπα, δοκίμασε να ετοιμάσεις τη συνταγή που έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.
Ο σεφ έφτιαξε νουντλς αυγού με μοσχαράκι και σάλτσα σόγιας.
Υλικά τα νουντλς
· 400 γρ. νουντλς αυγού
· 400 γρ. μπριζόλα κόντρα μοσχαρίσια
· 3 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 σκελίδα σκόρδο
· 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
· 2 φρέσκα κρεμμύδια
· 1 πιπεριά κόκκινη
· 1 πιπεριά πράσινη
· 1 πιπεριά κίτρινη
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα
· 80 γρ. μέλι
· 1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
· 1 σκελίδα σκόρδο
· 300 γρ. νερό
· 50 γρ. ξίδι ρυζιού
· 200 γρ. σαλτσα σόγιας
· 20 γρ. κόρν φλάουερ.
Υλικά για το σερβίρισμα
· 1 λάιμ
· Σουσάμι
Εκτέλεση για τη σάλτσα
· Βάζουμε σε μεσαία κατσαρόλα, όλα τα υλικά για τη σάλτσα εκτός από το κόρν φλάουερ, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
· Διαλύουμε σε ένα μπολ το κόρν φλάουερ με 3 κ.σ. από το μείγμα της κατσαρόλας.
· Μόλις πάρουν μια βράση τα υλικά που έχουμε στη κατσαρόλα, ρίχνουμε το κόρν φλάουερ, ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός και αφήνουμε να βράσει για 5’.
· Σβήνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και σουρώνουμε τη σάλτσα με μια σήτα σε ένα μπολ.
Εκτέλεση για τα νουντλς
· Αρχικά βάζουμε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα, τη ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει ρίχνουμε μέσα τα νουντλς.
· Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.
· Παράλληλα σε ένα βαθύ τηγάνι (Γουόκ), ζεσταίνουμε το 2/3 από το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
· Κόβουμε το κρέας σε λεπτές λωρίδες, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μόλις κάψει το ελαιόλαδο, το σοτάρουμε για 3’.
· Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα μπολ και ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
· Κόβουμε σε μικρούς κύβους τις πιπεριές και μόλις ζεσταθεί το λάδι, τις σοτάρουμε για 2’.
· Στη συνέχεια προσθέτουμε σε λεπτές λωρίδες το ξερό κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2’.
· Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1/2‘.
· Προσθέτουμε τη σάλτσα και το μοσχάρι ξανά στο τηγάνι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2΄.
· Προσθέτουμε τα νούντλς, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε τη φωτιά.
· Σερβίρουμε με το σουσάμι από πάνω και το λάιμ κομμένο σε φέτες από δίπλα.