Πανεύκολη συνταγή για νουντλς αυγού με μοσχαράκι και σάλτσα σόγιας

Μία πρωτότυπη συνταγή από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Αν έχεις ξεκινήσει να πειραματίζεσαι πάνω στη μαγειρική και να φτιάχνεις διάφορες συνταγές για τα αγαπημένα σου πρόσωπα, δοκίμασε να ετοιμάσεις τη συνταγή που έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star. 

Γρήγορη σούπα με κοτόπουλο, λαχανικά και noodles

Ο σεφ έφτιαξε νουντλς αυγού με μοσχαράκι και σάλτσα σόγιας.

Υλικά τα νουντλς

· 400 γρ. νουντλς αυγού
· 400 γρ. μπριζόλα κόντρα μοσχαρίσια
· 3 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 σκελίδα σκόρδο
· 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
· 2 φρέσκα κρεμμύδια
· 1 πιπεριά κόκκινη
· 1 πιπεριά πράσινη
· 1 πιπεριά κίτρινη
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα

· 80 γρ. μέλι
· 1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
· 1 σκελίδα σκόρδο
· 300 γρ. νερό
· 50 γρ. ξίδι ρυζιού
· 200 γρ. σαλτσα σόγιας
· 20 γρ. κόρν φλάουερ.
Υλικά για το σερβίρισμα
· 1 λάιμ
· Σουσάμι

 

Εκτέλεση για τη σάλτσα

· Βάζουμε σε μεσαία κατσαρόλα, όλα τα υλικά για τη σάλτσα εκτός από το κόρν φλάουερ, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
· Διαλύουμε σε ένα μπολ το κόρν φλάουερ με 3 κ.σ. από το μείγμα της κατσαρόλας.
· Μόλις πάρουν μια βράση τα υλικά που έχουμε στη κατσαρόλα, ρίχνουμε το κόρν φλάουερ, ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός και αφήνουμε να βράσει για 5’.
· Σβήνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και σουρώνουμε τη σάλτσα με μια σήτα σε ένα μπολ.
Εκτέλεση για τα νουντλς
· Αρχικά βάζουμε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα, τη ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει ρίχνουμε μέσα τα νουντλς.
· Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.
· Παράλληλα σε ένα βαθύ τηγάνι (Γουόκ), ζεσταίνουμε το 2/3 από το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
· Κόβουμε το κρέας σε λεπτές λωρίδες, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μόλις κάψει το ελαιόλαδο, το σοτάρουμε για 3’.
· Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα μπολ και ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
· Κόβουμε σε μικρούς κύβους τις πιπεριές και μόλις ζεσταθεί το λάδι, τις σοτάρουμε για 2’.
· Στη συνέχεια προσθέτουμε σε λεπτές λωρίδες το ξερό κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2’.
· Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1/2‘.
· Προσθέτουμε τη σάλτσα και το μοσχάρι ξανά στο τηγάνι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2΄.
· Προσθέτουμε τα νούντλς, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε τη φωτιά.
· Σερβίρουμε με το σουσάμι από πάνω και το λάιμ κομμένο σε φέτες από δίπλα.

Δείτε το Breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top