Έχετε κουραστεί να φτιάχνετε συνέχεια τα ίδια χριστουγεννιάτικα γλυκά και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό; Δοκιμάστε να πειραματιστείτε φτιάχνοντας τη συνταγή που έδωσε ο Παύλος Χάππιλος στην εκπομπή Breakfast@star.
Ο σεφ έφτιαξε scones. Πρόκειται για τα παραδοσιακά αγγλικά σνακ με τα οποία μπορείτε να συνοδέψετε τον καφέ ή το τσάι σας.
Υλικά της Συνταγής
450γρ Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100γρ. φυτικό βούτυρο
Πρέζα Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικινγκ
80ml Γάλα βρώμης
Για γλυκά προσθέτουμε
2 κουτάλια σούπας Καστάνη ζάχαρη
Λίγη κανέλα
Για αλμυρά
Λίγη Ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
100γρ τριμένο τυρί
Εκτέλεση της Συνταγής
Κόβουμε το βιομπλοκ κυβάκια, το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι κι το μπέικινγκ και το τρίβουμε με τα δάκτυλά μέχρι να έχουμε υφή υγρής άμμου. Κάνουμε ένα πηγαδάκι στο κέντρο και προσθέτουμε το γάλα μαζί με τα υλικά για τα αλμυρά η γλυκά scones.
Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να σχηματίστηκε μια ζύμη. Διπλώνουμε την ζύμη στην μέση, την πατάμε να ξαναγίνει πιο λεπτή και επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές. Την ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο και κόβουμε στην μέση με ένα μαχαίρι και μετά ξανά στην μέση σε τρίγωνα. Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, με ένα πινέλο αλείφουμε λίγο γάλα βρόμης από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα για 15-20 λεπτά.