Πρωτότυπες συνταγές για αξέχαστα χριστουγεννιάτικα γλυκά!

Συνταγές κορυφαίων σεφ για τα Χριστούγεννα που θα ξετρελάνουν

Αντίστροφα για τα Χριστούγεννα έχουμε αρχίσει να μετράμε κι αν θέλετε να ξετρελάνετε τους φίλους σας με τα γλυκά, σας έχουμε δύο ασυνήθιστες γιορτινές συνταγές.

Bασιλόπιτα με spread φουντουκιού

Aφράτα ρολάκια με σοκολάτα και τυρί κρέμα(Συνταγή Βαρθαλίτη- breakfast@star)

Υλικά για την ζύμη

· 250 γρ. φρέσκο γάλα 3,5%
· 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 75 γρ. βούτυρο
· 700 γρ αλεύρι σκληρό
· 2 αυγά μέτρια
· 12 γρ. μαγιά ξηρή
· Εκχύλισμα βανίλιας
· Αλεύρι για το άνοιγμα του ζυμαριού
Υλικά για τη γέμιση σοκολάτας
· 300 γρ. κρέμα τυρί 
· 120 γρ. άχνη ζάχαρη 
· 1 αυγό
· 50 γρ. κακάο σε σκόνη
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 30 γρ. γάλα 3.5%
· 15 γρ. καφέ εσπρέσο ή φίλτρου
· 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
· 1 πρέζα αλάτι
Υλικά για γαρνίρισμα
· 120 γρ. κρέμα τυρί  σε θερμοκρασία δωματίου
· 120 γρ. άχνη ζάχαρη
· 60 γρ. φρέσκο γάλα 3,5%
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση για γλάσο

· Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ τα υλικά για το γλάσο, εκτός από το γάλα και ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το φτερό για 1’.
· Ρίχνουμε το γάλα τμηματικά, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να ομογενοποιήθουν τα υλικά.
· Μόλις είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε μπολ για να το χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.
Εκτέλεση για τη γέμιση
· Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ τα υλικά για την γέμιση και ανακατεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα με το φτερό, να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους και να έχουμε μια λεία κρέμα σοκολάτας.
· Ρίχνουμε της σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μαρίζ για να απλωθούν μέσα στην κρέμα
Εκτέλεση για ζύμη
· Προθερμαίνουμε στον αέρα το φούρνο στους 180 βαθμούς.
· Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρώς να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
· Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το αλεύρι, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά.
· Βουτυρώνουμε ένα μπολ και μεταφέρουμε τη ζύμη.
· Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη για 60’, σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί σε όγκο.
· Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε με έναν πλάστη.
· Με ένα κουτάλι απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης τη γέμιση.
· Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και κόβουμε με ένα μαχαίρι σε 16 ίσα κομμάτια.
· Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 εκ. και μεταφέρουμε τα ρολά, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
· Πιέζουμε ελαφρώς τα ρολά με τα χέρια μας.
· Καλύπτουμε το ταψί με μία πετσέτα για 30’-40’, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο τα ρολά και να ενωθούν μεταξύ τους.
· Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 30’-35’.
· Αφήνουμε να κρυώσουν για 15’.
· Απλώνουμε το γλάσο και σερβίρουμε.

Φτιάξε την πιο νόστιμη και σοκολατένια τάρτα

Λαχταριστά ταχινοπιτάκια με κακάο(Συνταγή Παύλος Χάππιλος)

Yλικά της Συνταγής 

200γρ αλεύρι,  330γρ αλεύρι κίτρινο, 100ml ελαιόλαδο, 1 φακελάκι μαγιά, 1 κουταλάκι γλυκού μέλι,  260ml χλιαρό νερό, πρέζα αλάτι ,240γρ ταχίνι, 60γρ χαρούπομελο/πετιμέζι/μέλι,  60γρ καστάνη ζάχαρη,  40ml χλιαρό νερό, πρέζα κανέλα, έξτρα μέλι για γλασαρίσματος , προαιρετικά τριμμένο αμύγδαλο

Εκτέλεση της Συνταγής 

Προθερμάνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς αέρα. Διαλύουμε την μαγιά και το μέλι στο χλιαρό νερο κι αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρίσει. Σε ένα μπολ βάζουμε τα Αλευρά και το αλάτι ανακατεύουμε λίγο και φτιάχνουμε ένα πηγαδακι στην μέση. Ρίχνουμε το λάδι στο πηγαδάκι και το αφρισμένος νερο μας και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή και να μην κολλάει (8-10 λεπτά). Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα. Στο μεταξύ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης μας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Όταν περάσει η μισή ώρα περνούμε την φουσκωμένη ζύμη μας και την απλώνουμε με τα χέρια σε έναν αλευρωμένο πάγκο και σχηματίζουμε ένα τετράγωνο. Κόβουμε την ζύμη σε 16 ίσα κομμάτια και καλύπτουμε με μια πετσέτα για να μην ξεραθούν. Ένα- ένα ανοίγουμε τα κομμάτια με πλαστή σε μακρόστενο παραλληλόγραμμο, απλώνουμε με την σπάτουλα το μίγμα ταχίνι μας, τυλίγουνε από την μεγάλη μεριά να σχηματίσουμε ένα μακρόστενο σκουλήκι και κουλουριάζουμε να σχηματίσουμε έναν δίσκο.
Πατάμε λίγο με τα χέρια να απλώσει, το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και καλύπτουμε με μια πετσέτα. Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να σχηματίσουμε όλα τα κομμάτια. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά να ξανά φουσκώσουν. Πριν βάλουμε στον φούρνο ανακατεύουμε λίγο μέλι με χλιαρό νερό ένα προς ένα και φλασάρουμε τα πιτάκια μας πριν τα βάλουμε στον φούρνο. Μόλις τα βάλουμε χαμηλώνουνε θερμοκρασία στους 170 και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Στην μέση του ψησίματος και στο τέλος ξαναγλασσαρουμε. Είναι έτοιμα όταν έχουν πάρει χρωμα από κάτω και όταν τα χτυπάς με το δάκτυλο στο κέντρο ακούγονται κούφια. Στο τελευταίο γλασαρίσματος μπορούμε να βάλουμε

 

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top