Bασιλόπιτα με spread φουντουκιού

Mία άκρως γευστική συνταγή που θα σε καταπλήξει

Μία διαφορετική συνταγή για βασιλόπιτα έδωσε  ο Παύλος Χάππιλος  στην εκπομπή Breakfast@star. 

Aφράτα ρολάκια με σοκολάτα και τυρί κρέμα

Ο σεφ έφτιαξε βασιλόπιτα με spread φουντουκιού και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Yλικά της Συνταγής 

4 αυγά, 
230 γρ ζάχαρη,
πρέζα αλάτι 
250ml λάδι (αραβοσιτέλαιο η άλλο λευκό λάδι) 
Χυμό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
50γρ άλειμμα φουντούκι και πρωτεΐνη 400γρ αλεύρι γοχ 
100γρ φουντούκια

1 κουταλάκι μπέικιγκ προαιρετικά
 250γρ άλειμμα φουντούκι για γλάσο

Εκτέλεση της Συνταγής

Προθερμάνουμε τον φούρνο μας στους 180 αέρα και ταυτόχρονα καβουρδίζουμε τα φουντούκια μας στο στρογγυλό ταψί μας (24εκ) μέχρι να είναι έτοιμο το μίγμα μας. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
Στα ασπράδια προσθέτουμε την πρέζα αλάτι και χτυπάμε μαρέγκα. Στους κρόκους προσθέτουμε ζάχαρη, ξύσμα και χυμό από το πορτοκάλι, το λάδι και το άλειμμα φουντούκι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ομοιογενές μίγμα.
Αλέθουμε τα καβουρδισμένο φουντούκι και το προσθέτουμε σε ένα μπολ με το αλεύρι και το μπέικιγκ.
Στο μίγμα των κρόκων με μια σπάτουλα προσθέτουμε λίγη μαρέγκα και διπλώνουμε με χει να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το μισό μίγμα αλεύρι και διπλώνουνε, συνεχίζουμε με την υπόλοιπη μαρέγκα διπλώνουνε, και τέλος το άλλο μισό αλεύρι διπλώνουμε μέχρι να έχουμε πλήρως ομοιογενές μίγμα. Βάζουμε στο καλά λαδωμένο ταψί μας και ψήνουμε στους 180 αέρα για 45-50 λεπτά. Προαιρετικά ζεσταίνουμε λίγο το spread φουντουκιού βάζοντας το βαζάκι σε ένα μπρίκι με ζεστό νερό μέχρι να γίνει ρευστό και περιχύνουνε πάνω από το κέικ όταν το βγάλουμε από την φόρμα.

Δείτε το Breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top