Φτιάξε την πιο νόστιμη και σοκολατένια τάρτα

Μία γλυκιά συνταγή που θα λατρέψεις

Ο χειμώνας αγαπά τη σοκολάτα, οι γιορτές των Χριστουγέννων απαιτούν σοκολάτα, όλοι μας λατρεύουμε τη σοκολάτα. Αυτή η τάρτα είναι όλο σοκολάτα, μόνο σοκολάτα. Η βάση της τάρτας μοιάζει με την κλασική, απλώς προσθέτουμε κακάο, άχνη και λίγο παραπάνω νερό. Η συγκεκριμένη τάρτα του foodurismo είναι πιο μαλακιά από την κλασική, λευκή μπριζέ, λιγότερο τραγανή, και μοιάζει με σοκολατένιο, μαλακό μπισκότο. Ταιριάζει πολύ με την βελούδινη γκανάζ. Η γκανάζ αρωματίζεται με πορτοκάλι, λικέρ και φρέσκο ξύσμα.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμα vegan brownies

Υλικά για την τάρτα σοκολάτα

Για τη βάση 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. άγλυκο κακάο 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό (κρύο) 50 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κρόκος αυγού 50 ml νερό (κρύο) ⅓ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 ασπράδι (για "αδιάβροχο ποίηση της βάσης) Για την γκανάζ - γέμιση 400 γρ. κουβερτούρα 54% 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρη 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκάλι ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού 

Εκτέλεση της Συνταγής 

Σε μεγάλο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά. Το θέτουμε σε λειτουργία μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Αν φτιάξουμε τη ζύμη με τα χέρια, βάζουμε όλα υλικά σε ένα μπολ και τρίβοντας τα υλικά κάνουμε μια ζύμη. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο 1-1.5 ώρα. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την γκανάζ. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και πάνω της αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος. Τη βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στην ένδειξη "melt" μέχρι να λιώσει. Τότε προσθέτουμε το λικέρ, ξύσμα και το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια παχύρρευστη και λεία γκαράζ. Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την γκανάζ σε μπεν μαρί. Βάζουμε δηλαδή την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε μεταλλικό ή γυάλινο μπολ, και το τοποθετούμε σε μικρή κατσαρόλα με νερό που βράζει ήπια. Δεν θέλουμε το νερό να κοχλάζει και κυρίως δεν πρέπει το νερό να ακουμπάει το μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και τότε προσθέτουμε το λικέρ, το ξύσμα και μετά το μέλι. Αφήνουμε την γκανάζ να κρυώσει εντελώς. Βουτυρώνουμε καλά μια ταρτιέρα. Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, όσο γίνεται στρογγυλό. Είναι εύκολο να ανοίξετε το φύλλο της βάσης τοποθετώντας ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόχαρτο. Μεταφέρουμε προσεκτικά το φύλλο στην ταρτιέρα και το στρώνουμε ανασηκώνοντας γύρω γύρω τις πλευρές σε ύψος ενός δακτύλου. Τρυπάμε με πηρούνι τη ζύμη. Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος, τοποθετούμε πάνω στο φύλλο μικρά βαρίδια (φασόλια, ρεβύθια) και ψήνουμε την τάρτα για 25 λεπτά στους 170 βαθμούς με αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο. Στα 25 λεπτά βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, αφαιρούμε το χαρτί με τα βαρίδια, και αλείφουμε ελαφρά την επιφάνεια της τάρτας με το ασπράδι που έχουμε χτυπήσει ελαφρώς. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουμε ένα φιλμ στην τάρτα που θα την εμποδίσει να πάρει υγρασία και να χάσει την τραγανή υφή της. Βάζουμε ξανά την τάρτα στο φούρνο (χωρίς τα βαρίδια αυτή τη φορά) και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Απλώνουμε την κρύα γκανάζ στην κρύα βάση της τάρτας. Την απλώνουμε ομοιόμορφα. Η τάρτα του foodurismo είναι έτοιμη να την σερβίρουμε. Διατηρείται σε καλή κατάσταση για δύο ημέρες. 

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top