Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα και κουραμπιέδες δε γίνεται! Για αυτό και εμείς σου έχουμε την καλύτερη συνταγή για παραδοσιακά μελομακάρονα.
Υλικά της Συνταγής για παραδοσιακά μελομακάρονα
• 8 φλιτζάνια αλεύρι
• 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• ¾ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
• ¼ φλιτζάνι κονιάκ
• 2 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
• 1 κ. γλυκού κανέλα
• 2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 κ. γλυκού σόδα
Για το σιρόπι
• 2 φλιτζάνια μέλι
• 2 φλιτζάνια ζάχαρη
• ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
• 2 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση της Συνταγής
• Σε ένα μπολ βάζεις το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στον χυμό πορτοκαλιού βάζεις τη σόδα και ανακατεύεις.
• Στη συνέχεια, προσθέτεις τον χυμό στο μπολ και συνεχίζεις το ανακάτεμα. Κοσκινίζεις το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Μετά, τα προσθέτεις στο μείγμα μίγμα και ζυμώνεις καλά.
• Ύστερα πλάθεις τα μελομακάρονα, τα βάζεις σε ένα ταψί και τα ψήνεις στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
• Για το σιρόπι παίρνεις μια κατσαρόλα και βάζεις όλα τα υλικά. Τα βράζεις για 5 λεπτά. Τ
• έλος σιροπιάζεις τα μελομακάρονα. Ιδανικά, προτίμησε το ένα από τα δυο να είναι ζεστό και το άλλο κρύο. Δηλαδή, αν είναι κρύα τα μελομακάρονα να είναι ζεστό το σιρόπι, ή το αντίστοφο.
Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή: mylife.com.cy