Συνταγή για λαχταριστά παραδοσιακά μελομακάρονα

Tips για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα χριστουγεννιάτικα γλυκά

παραδοσιακά μελομακάρονα

Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα και κουραμπιέδες δε γίνεται! Για αυτό και εμείς σου έχουμε την καλύτερη συνταγή για παραδοσιακά μελομακάρονα.

O Βακιάρος φτιάχνει μελομακάρονα με σοκολάτα και πορτοκάλι

Υλικά της Συνταγής για παραδοσιακά μελομακάρονα

•    8 φλιτζάνια αλεύρι
•    2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
•    1 φλιτζάνι ζάχαρη
•    ¾ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
•    ¼ φλιτζάνι κονιάκ
•    2 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
•    1 κ. γλυκού κανέλα
•    2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•    1 κ. γλυκού σόδα
Για το σιρόπι 
•    2 φλιτζάνια μέλι
•    2 φλιτζάνια ζάχαρη
•    ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
•    2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση της Συνταγής 

•    Σε ένα μπολ βάζεις το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στον χυμό πορτοκαλιού βάζεις τη σόδα και ανακατεύεις.
•    Στη συνέχεια, προσθέτεις τον χυμό στο μπολ και συνεχίζεις το ανακάτεμα. Κοσκινίζεις το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Μετά, τα προσθέτεις στο μείγμα μίγμα και ζυμώνεις καλά.
•    Ύστερα πλάθεις τα μελομακάρονα, τα βάζεις σε ένα ταψί και τα ψήνεις στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
•    Για το σιρόπι παίρνεις μια κατσαρόλα και βάζεις όλα τα υλικά. Τα βράζεις για 5 λεπτά. Τ
•    έλος σιροπιάζεις τα μελομακάρονα. Ιδανικά, προτίμησε το ένα από τα δυο να είναι ζεστό και το άλλο κρύο. Δηλαδή, αν είναι κρύα τα μελομακάρονα να είναι ζεστό το σιρόπι, ή το αντίστοφο. 

 

 Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: mylife.com.cy 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top