Μία πανεύκολη συνταγή για μακαρονόπιτα με φέτα!

Πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη μακαρονόπιτα

Αν είστε αρχάριος στη μαγειρική αλλά θέλετε να καταπλήξετε ευχάριστα τους φίλους σας με τις συνταγές σας δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή που έδωσε στους τηλεθεατές του Breakfast@star o Σταύρος Βαρθαλίτης.

Το μυστικό για μία αφράτη σπανακόπιτα

Ο σεφ έφτιαξε μία νόστιμη μακαρονόπιτα με φέτα.

Υλικά της Συνταγής 

· 1 συσκευασία φύλλο χωριάτικο (8 με 9 φύλλα)
· 500 γρ. μακαρόνι χοντρό
· 500 γρ. φρέσκο γάλα
· 500 γρ. φέτα
· 4 αυγά
· 5 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
· 5 φύλλα φρέσκο δυόσμο
· 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
· Αλάτι και φρέσκο-τριμμένο λευκό πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής 

· Προθερμαίνουμε το φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα.
· Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2’ λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
· Όσο βράζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο, ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας ρίγανης και το δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, φρέσκο-τριμμένο λευκό πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα 30’’.
· Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια μέσα στο μείγμα με τα αυγά.
· Σουρώνουμε τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε με προσοχή να μην σπάσουν.
· Λαδώνουμε με ένα πινέλο το ταψί (25*33), στρώνουμε ένα φύλλο χωριάτικο στο κάτω μέρος του, το αλείφουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο, εφαρμόζουμε το επόμενο σταυρωτά από πάνω το αλείφουμε και αυτό με λίγο ελαιόλαδο, αφήνουμε τις άκρες να προεξέχουν, στρώνουμε με τον ίδιο τρόπο, σταυρωτά 4 φύλλα συνολικά.
· Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα με τα ζυμαρικά, βρέχουμε με λίγα υγρά από τη γέμιση, στρώνουμε ακόμα ένα φύλο και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με όσο μείγμα έχουμε, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με προηγουμένως για κάθε φύλλο.
· Κόβουμε τις άκρες από τα φύλλα που προεξέχουν, στο ίδιο μήκος και γυρνάμε προς τα μέσα για να δώσουμε ωραίο σχήμα στην πίτα.
· Ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για 60’ με 70’.
· Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και κόβουμε σε κομμάτια.
· Σερβίρουμε και την απολαμβάνουμε ζεστή ή και κρύα.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top