Πώς να φτιάξετε τηγανιά Κοτόπουλου και Μακαρονοσαλάτα

Tι έφτιαξε η παρέα του Cook Beef

Ο Χρήστος Γλωσσίδης και ο Σάββας Ληχανίδας μπήκαν μέσα στην κουζίνα του «Cook Beef» και μεγαλούργησαν.

Οι δύο σεφ έφτιαξαν τηγανιά κοτόπουλο με μπέικον.

Cook Beef: Παλαιστές σούμο θα δώσουν «μάχη» για λουκουμάδες

Τηγανιά κοτόπουλο με μπέικον

Υλικά

500 γρ. Κοτόπουλο μπούτι φιλέτο
100 γρ. μπέικον άκοπο
200 ml γλυκό κρασί
Σταφίδες
1 κρεμμύδι
Θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι σχοινόπρασο
1 πιπεριά κόκκινη
Βούτυρο 30 γρ.
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αποσύρουμε το κοτόπουλο, κόβουμε το κρεμμύδι, το μπέικον σε κύβους, την πιπεριά και τα σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι . Προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά. Σβήνουμε με το γλυκό κρασί, ρίχνουμε τις σταφίδες και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το σχοινόπρασο.Και επειδή καλό είναι μαζί με την τηγανιά να έχετε και κάτι συνοδευτικό επιλέξτε μία υπέροχη μακαρονοσαλάτα. 

Ξύπνησες με hangover; Αυτό είναι το ιδανικό πρωινό!

Mακαρονοσαλάτα με φαρφάλες και καπνιστό σολομό

Υλικά

1 πακέτο Φαρφάλες
50 γρ. Κάπαρη
1 συσκευασία καπνιστό σολομό
100 γρ. ελιές
Cottage cheese
10 ντοματίνια
2 κ.γ. Μουστάρδα
½ ματσάκι άνηθος
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι

Εκτέλεση της Συνταγής 

Βράζουμε τα μακαρόνια μας σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε κάπαρη, σολομό, άνηθο και ελιές. Προσθέτουμε επίσης το ξύσμα από ένα λεμόνι, κόβουμε τα ντοματίνια σε τέταρτα και τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα και το τυρί cottage. Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τέλος τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Και επειδή μετά από τόσο φαγητό ένα γλυκό επιβάλλεται, οι σεφ έφτιαξαν υπέροχα κρουασάν με πραλίνα.

Κροασάν βουτύρου με πραλίνα

Υλικά

Ψημένα κρουασάν βουτύρου

Πραλίνα λευκή

Πραλίνα φουντουκιού

Σαντιγί

Φουντούκια

Εκτέλεση Συνταγής 

Ανοίγουμε τα κρουασάν στη μέση με ένα μαχαίρι. Αλείφουμε με λευκή πραλίνα και πραλίνα φουντουκιού. Τα τοποθετούμε στο σχαροτήγανο και πιέζουμε ελαφρά με μία σπάτουλα και από τις δύο πλευρές. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, είναι έτοιμα. Σερβίρουμε με σαντιγί και μερικά σπασμένα φουντούκια.

Δείτε τα επεισόδια του Cook Beef


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top