Μετά την καραντίνα, έρχεται το hangover; Ποιο είναι το ιδανικό πρωινό για να τη βγάλεις «καθαρή» την επόμενη μέρα; Οι chefs του Cook Beef έχουν τις απαντήσεις και φυσικά τις συνταγές της επιτυχίας!
Δες αναλυτικά τις πιο λαχταριστές συνταγές για γλυκές αυγόφετες με φυστικοβούτυρο, croque madame και στραπατσάδα.
ΓΛΥΚΕΣ ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ
Υλικά (για 4 μερίδες αυγόφετες)
- 8 φέτες Ψωμί του τοστ
- 8 φέτες Τσουρέκι
- 6 Αυγά
- 1 λίτρο Γάλα
- 300 γρ. Ζάχαρη
- 100 γρ. Κανέλα
- Λίγο βούτυρο
- Φυστικοβούτυρο για το άλειμμα
Εκτέλεση
Σπάμε τα αυγά σε μια μπασίνα, προσθέτουμε το γάλα και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε μία μία της φέτες από το ψωμί του τοστ και το τσουρέκι μέχρι να ποτίσουν καλά. Τις βγάζουμε και τις ψήνουμε στο τηγάνι σε λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 3 μέρη ζάχαρη και 1 μέρος κανέλα και περνάμε τις φέτες από το μείγμα. Αλείφουμε μία μία τις φέτες με φυστικοβούτυρο.
CROQUE MADAME
Υλικά
- 6 φέτες ψωμί του τοστ
- 4 φέτες τυρί έμενταλ
- 4 φέτες ζαμπόν
- 20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 300 ml γάλα 3,5%
- 30 γρ. αλεύρι
- 30γρ. βούτυρο
- 1 κρόκο αυγού
- 2 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Για την μπεσαμέλ βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, τα σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά ανακατεύοντας και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα. Όταν πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε έναν κρόκο, αλάτι, πιπέρι και την μισή παρμεζάνα. Παίρνουμε 6 φέτες ψωμί, τις αλείφουμε με λίγο βούτυρο και τις ψήνουμε για 2 λεπτά στο φούρνο στους 200 βαθμούς. Τις αφαιρούμε από τον φούρνο, τοποθετούμε στις 4 φέτες μπεσαμέλ, έμενταλ, ζαμπόν και τοποθετούμε την μια πάνω στην άλλη. Κλείνουμε με την τελευταία φέτα από το ψωμί και απλώνουμε μια γενναία κουταλιά μπεσαμέλ να πάει παντού. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η μπεσαμέλ και να λιώσουν τα τυριά. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και σπάμε 2 αυγά να τηγανιστούν. Αλατίζουμε και τα τοποθετούμε πάνω από το croquet madame. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ
Υλικά
- 4 Αυγά
- 2 Ντομάτες τριμμένες
- 1 κρεμμύδι
- 100 γρ. Σύγκλινο
- 2 κλαράκια Ρίγανη φρέσκια
- 200 γρ. Φέτα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σύγκλινο και σοτάρουμε σε ένα κατσαρολάκι με ελαιόλαδο. Όταν πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε τη ντομάτα και σπάμε τα τέσσερα αυγά ολόκληρα. Κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 3-4 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι και ανακατεύουμε όλο το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε φέτα χοντροτριμμένη, αλατοπίπερο και μερικά φύλλα ρίγανης.
Δες και άλλες συνταγές από την εκπομπή Cook Beef
Δείτε όλα τα επεισόδια του Cook Beef