Γλυκό ψυγείου με ψητά κεράσια και ζελέ βυσσινάδας

Δείτε βήμα-βήμα τη διαδικασία

Το καλοκαίρι μπήκε και εκτός από ηλιοθεραπεία και βουτιές ήρθε η ώρα να απολαύσουμε παγωτά αλλά και δροσερά γλυκά.

Γι’ αυτό λοιπόν ο  Λάμπρος Βακιάρος μας έδειξε μία πολύ ωραία συνταγή για να φτιάξουμε ένα απολαυστικό γλυκό ψυγείου με  ψητά κεράσια και ζελέ βυσσινάδας.

Γευστικό γλυκό ψυγείου

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και μεγαλούργησε! 

Γλυκό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού

Υλικά για το γλυκό ψυγείου 

Για το μπισκότο

100 γρ. μπισκότα 
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
50 γρ. αμύγδαλα με φλούδα
Για την κρέμα γιαουρτιού
20 γρ. φύλλα ζελατίνης
2 κιλά γιαούρτι 2% λιπαρά
200 γρ. Μέλι

Για τα κεράσια και το ζελέ βυσσινάδας

500 γρ. κεράσια
240 γρ. βυσσινάδα συμπυκνωμένη
500 γρ. νερό
10 γρ. φύλλα ζελατίνης

Απολαυστικό γλυκό ψυγείου με φράουλες και γιαούρτι

Εκτέλεση της συνταγής για το μπισκότο και τα κεράσια

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για το μπισκότο και με τα ακροδάχτυλα μας ομογενοποιούμε το κρύο βούτυρο με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε μία ενιαία μάζα.

Βήμα 3

Σε ένα μεσαία προς μεγάλο πυρέξ αδειάζουμε τη βάση του μπισκότου και με τα δάχτυλα / παλάμη απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα.

Βήμα 4

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα προσθέτουμε τα κεράσια και ψήνουμε μαζί με τη βάση του μπισκότου για 25 λεπτά. Αφήνουμε τα κεράσια και το μπισκότο να κρυώσουν.

Βήμα 5

Παράλληλα για την κρέμα γιαουρτιού, σε ένα μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι και το μέλι έχοντας κρατήσει 2-3 κ.σ. γιαούρτι σε ένα μπρίκι ή μικρό κατσαρολάκι. Ζεσταίνουμε λίγο πριν το βρασμό, αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες που έχουμε στύψει καλά.

Βήμα 6

Το προσθέτουμε στο μπολ και ομογενοποιούμε όλα τα υλικά μαζί.

Για το ζελέ βυσσινάδας

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό για 5’.

Βήμα 2

 Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι προσθέτουμε την συμπυκνωμένη βυσσινάδα, το νερό και δίνουμε μία βράση.

Βήμα 3

Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε της μουλιασμένες ζελατίνες που έχουμε στρίψει πολύ καλά.

Βήμα 4

Μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία προσθέτουμε και τα ψητά κεράσια.

Για τη σύνθεση

Βήμα 1

Αδειάζουμε τη κρέμα γιαουρτιού πάνω από το κρύο μπισκότο και στη συνέχεια με ένα κουτάλι, αδειάζουμε το ζελέ με τα κεράσι πάνω από το γιαούρτι.

Βήμα 2

 Μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να δέσει η ζελατίνη.

Δείτε την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top