Αυτό είναι σίγουρα το πιο απολαυστικό και καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου. Περιέχει «μεθυσμένες» φράουλες και γιαούρτι και με το που το δοκιμάσουν στην οικογένειά σου δε θα αφήσουν ούτε ένα ποτήρι.
Υλικά
Για τις φράουλες
1 κεσεδάκι φράουλες (500γρ)
3 κ.σ. ζάχαρη
100 γρ. κονιάκ
5-6 φύλλα δυόσμου
Για την κρέμα
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
3-4 κλαδάκια δυόσμου (μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα)
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
Μπισκότα τύπου digestive ή πτί-μπέρ
Φρέσκα φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
- Αφού πλύνετε καλά τις φράουλες, τις κόβετε στη μέση και τις βάζετε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα φυλλαράκια δυόσμου και βάζετε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον ή καλύτερα όλο το βράδυ.
- Ετοιμάζετε την κρέμα, την οποία καλό θα είναι να την κάνετε τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα. Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε.
- Τοποθετείτε στο ψυγείο και αφήνετε για να δέσει η κρέμα.
- Συναρμολόγηση του γλυκού: Σε μπολάκι ή ποτήρι σπας 2 μπισκότα από πάνω βάζετε την κρέμα και στο τέλος πάνω-πάνω τις φράουλες και ένα από τα φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου.
Πηγή: MyLife
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.