Συνταγή για σπιτικό παγωτό σοκολάτα, καραμέλα και βανίλια!

Συνταγές από το Cook Beef κάθε Σάββατο στις 18:20 στο Star

Στο 8ο επεισόδιο του Cook Beef οι σεφ μαζί με την καλεσμένη τους, Μαρία Ζαφειράτου ετοιμάζουν εύκολες και λαχταριστές συνταγές για τις βραδιές του Euro 2021!

Σπιτική πίτσα με... «ότι τραβάει» η όρεξή σας από το Cook Beef

Για τους λάτρεις του καλοκαιριού, η παρέα του Cook Beef παρουσίασε μια πολύ εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό βανίλια, σοκολάτα και καραμέλα!

Υλικά 

Για το παγωτό βανίλια: 

  • 250 ml κρέμα γάλακτος 
  • 250 ml γάλα 
  • 4 κρόκους αβγών 
  • 100 γρ. ζάχαρη 
  • 1 βανίλια στικ 

Για το παγωτό σοκολάτα: 

  • 250 ml κρέμα γάλακτος 
  • 250 σοκολατούχο γάλα 
  • 4 κρόκους αβγών 
  • 100 γρ. ζάχαρη 

Για το παγωτό καραμέλα: 

  • 250 ml κρέμα γάλακτος 
  • 250 ml γάλα 
  • 4 κρόκους αβγών 
  • 100 γρ. ζάχαρη 
  • 200 σάλτσα καραμέλας 

Γευστικό γλυκό ψυγείου

Εκτέλεση 

Για το παγωτό βανίλια 

  • Βάζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα και τη βανίλια να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη.
  • Βάζουμε το ομογενοποιημένο μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να φτάσει στους 82 βαθμούς.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος, το αφήνουμε στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου ανά 2 ώρες).
  • Επαναλαμβάνουμε 4-5 φορές το ανακάτεμα. 

Mαμαδίστικο γλυκό ψυγείου βανίλια με φράουλα

Για το παγωτό σοκολάτα 

  • Βάζουμε το σοκολατούχο γάλα μαζί με την κρέμα να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη.
  • Βάζουμε το ομογενοποιημένο μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να φτάσει στους 82 βαθμούς.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος, το αφήνουμε στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου ανά 2 ώρες).
  • Επαναλαμβάνουμε 4-5 φορές το ανακάτεμα. 

Για το παγωτό καραμέλα 

  • Βάζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα.

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη.

  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη.
  • Βάζουμε το ομογενοποιημένο μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να φτάσει στους 82 βαθμούς.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την καραμέλα και ομογενοποιούμε.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος, το αφήνουμε στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου ανά 2 ώρες).
  • Επαναλαμβάνουμε 4-5 φορές το ανακάτεμα. 

Δείτε τα επεισόδια της εκπομπής Cook Beef στο Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top