Ζουμερός σολομός με άγριο ρύζι

Είναι light και πεντανόστιμος

Επειδή αν όχι όλοι αλλά οι περισσότεροι το Πάσχα φάγαμε λίγο παραπάνω ο Λάμπρος Βακιάρος  μας έδωσε μία πολύ ωραία ιδέα για το νόστιμο και υγιεινό γεύμα που μπορούμε να φτιάξουμε το Σαββατοκύριακο.

Ψητός σολομός με μπρόκολο και γλυκοπατάτες

O σεφ πρότεινε στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» σολομό με άγριο ρύζι.

Σολομός με πουρέ γλυκοπατάτας

Υλικά 

Για τον σολομό

4 φιλέτα σολομού

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1-4 σκελίδες σκόρδο

120 γρ. λιαστή τομάτα

50 γρ. πράσινες ελιές

½ φλ. ζωμό λαχανικών

400 γρ. κρέμα γάλακτος με 3% ή 10% λιπαρά

3 φλ. σπανάκι baby

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό


Για το σερβίρισμα

καβουρδισμένο λευκό αμύγδαλο

βρασμένο άγριο ρύζι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Με 1 κ.σ. ελαιόλαδο λαδώνουμε το σολομό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Θωρακίζουμε αρχικά από την πλευρά της πέτσας για περίπου 2’-3’ και στη συνέχεια τα αφαιρούμε προσωρινά από το τηγάνι.


Βήμα 2

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή και τσιγαρίζουμε για περίπου 2 λεπτά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το σκόρδο, την λιαστή ντομάτα, τις ελιές και μαγειρεύουμε για άλλα 2’.


Βήμα 3

 Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, και μόλις εξατμιστεί περίπου η μισή ποσότητα συνεχίζουμε με την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε το σπανάκι , Το ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά, επαναφέρουμε το σολομό με την πέτσα προς τα πάνω και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή. Σίγο-μαγειρεύουμε για 5’-6’ μέχρι ο σολομός να έχει στο επιθυμητό βαθμό μαγειρέματος.


Βήμα 4

 Σερβίρουμε το φιλέτο σολομού πάνω από το βρασμένο άγριο ρύζι.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή  «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top