Επειδή αν όχι όλοι αλλά οι περισσότεροι το Πάσχα φάγαμε λίγο παραπάνω ο Λάμπρος Βακιάρος μας έδωσε μία πολύ ωραία ιδέα για το νόστιμο και υγιεινό γεύμα που μπορούμε να φτιάξουμε το Σαββατοκύριακο.
O σεφ πρότεινε στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» σολομό με άγριο ρύζι.
Υλικά
Για τον σολομό
4 φιλέτα σολομού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1-4 σκελίδες σκόρδο
120 γρ. λιαστή τομάτα
50 γρ. πράσινες ελιές
½ φλ. ζωμό λαχανικών
400 γρ. κρέμα γάλακτος με 3% ή 10% λιπαρά
3 φλ. σπανάκι baby
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για το σερβίρισμα
καβουρδισμένο λευκό αμύγδαλο
βρασμένο άγριο ρύζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Με 1 κ.σ. ελαιόλαδο λαδώνουμε το σολομό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Θωρακίζουμε αρχικά από την πλευρά της πέτσας για περίπου 2’-3’ και στη συνέχεια τα αφαιρούμε προσωρινά από το τηγάνι.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή και τσιγαρίζουμε για περίπου 2 λεπτά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το σκόρδο, την λιαστή ντομάτα, τις ελιές και μαγειρεύουμε για άλλα 2’.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, και μόλις εξατμιστεί περίπου η μισή ποσότητα συνεχίζουμε με την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε το σπανάκι , Το ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά, επαναφέρουμε το σολομό με την πέτσα προς τα πάνω και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή. Σίγο-μαγειρεύουμε για 5’-6’ μέχρι ο σολομός να έχει στο επιθυμητό βαθμό μαγειρέματος.
Βήμα 4
Σερβίρουμε το φιλέτο σολομού πάνω από το βρασμένο άγριο ρύζι.
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.