Ένα ιδιαίτερο γλυκό για να το ετοιμάσετε το Σαββατοκύριακο που έρχεται, μας έδειξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη στήλη του στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».
Ο σεφ ετοίμασε cinnamon rolls και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά
Για τη ζύμη
• 250 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
• 12 γρ. μαγιά ξηρή
• 140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 75 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
• 700 γρ. αλεύρι σκληρό
• 2 αυγά μέτρια
• εκχύλισμα βανίλιας
• αλεύρι για το άνοιγμα του ζυμαριού
•
Για τη γέμιση
• 180γρ. ζάχαρη καστανή
• 1 κ.σ. κανέλα
• 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
• 125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
• βούτυρο για το ταψί
Για το γλάσο
• 80γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
• 40 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• ξύσμα από ένα λεμόνι
• 120 γρ. άχνη ζάχαρη
• 40 γρ. ζεστό γάλα
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ