Φτιάξτε μόνοι σας την πιο light και ελαφριά πανακότα γιαουρτιού

Δείτε ολόκληρη τη διαδικασία από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Μία ωραία ιδέα στους λάτρεις των γλυκών που θέλουν να κρατηθούν σε φόρμα έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής και ετοίμασε light και ελαφριά πανακότα γιαουρτιού.

Κέικ βρώμης με φρούτα του δάσους και λεμόνι

Υλικά 

•    6 γρ. φύλλα ζελατίνης 
•    350 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
•    80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
•    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
•    200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
•    χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι 
•    ξύσμα από μισό λεμόνι 
•    

Για το σερβίρισμα 

•    3 κ.σ. μέλι 
•    100 γρ. καρύδια 
•    μελομακάρονα τριμμένα 
•    φύλλα από δυόσμο

Νόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με βούτυρο αγελάδος

Εκτέλεση 

•    Σε ένα μεγαλο μπολ με νερό βάζουμε τη ζελατίνη και την αφήνουμε να μουλιάσει 6-8 λεπτά.
•    Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε 200 γρ. κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
•    Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα 150γρ. κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
•    Βγαζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και βάζουμε τη ζελατίνη αφού την έχουν στύψει καλά με τα χέρια μας να φύγει το περιττό νερό . Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει.
•    Μεταφέρουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι στο μπολ με το γιαούρτι, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
•    Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ποτήρια , βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 3 ώρες για να παγώσουν καλά και να σταθεροποιηθούν πριν τα γαρνίρουμε .
•    Σερβίρουμε με μέλι, μελομακάρονα τριμμένα, καρύδια και φύλλα δυόσμου.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top