Κέικ βρώμης με φρούτα του δάσους και λεμόνι

Ένα υγιεινό γλυκό από τον Λάμπρο Βακιάρο

Με την νέα χρονιά και το πιθανό άνοιγμα των σχολείων σε λίγες μέρες, ο Λάμπρος Βακιάρος μαζί με τον Σελίμ Σελτζούκ αποφάσισαν να δώσουν μια συνταγή για υγιεινό κέικ που θα λατρέψουν τα παιδιά σας!

Οι δύο σεφ μπήκαν στην κουζίνα της «Φωλιάς των Κου Κου» και έδειξαν όλη τη διαδικασία παρασκευής για κέικ βρώμης με φρούτα του δάσους και λεμόνι.

Υλικά 

Για το κέικ
300 γρ. νιφάδες βρώμης
200 γρ. καστανή ζάχαρη
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. γάλα
3 αυγά + 2 ασπράδια
4 κ.σ. ελαφρύ ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
250 γρ. μύρτιλλα κατεψυγμένα

Για το γλάσο (προαιρετικά)
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
150 γρ. ζάχαρη άχνη

Γεμιστό χοιρινό και τραγάνες πατάτες με βούτυρο

Εκτέλεση

  • Κόβουμε στο μούλτι τη βρώμη (σε 2 δόσεις) μέχρι να γίνει αλεύρι για τουλάχιστον 2’. Στη συνέχεια, χτυπάμε και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να γίνει και αυτή σχεδόν σκόνη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι βρώμης, την αλεσμένη καστανή ζάχαρη, το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, όλα τα αυγά, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι και το ξύσμα.Ρίχνουμε σταδιακά το υγρό μείγμα στο στερεό, ανακατεύοντας καλά με έναν αυγοδάρτη. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 15 – 20 λεπτά, έτσι ώστε να απορροφήσει τα υγρά η βρώμη και να γίνει πιο παχύρευστο.
  • Αλείφουμε μια μακρόστενη φόρμα με ελαιόλαδο και την αλευρώνουμε. Προσθέτουμε το μισό μείγμα του κέικ, απλώνουμε ομοιόμορφα τα μύρτιλλα (κατευθείαν από την κατάψυξη) και από πάνω το υπόλοιπο μείγμα. Για να μην μας «κάτσουν» στον πάτο τα μύρτιλλα, τα πασπαλίζουμε με αλεύρι βρώμης.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 - 45 λεπτά, μέχρι την στιγμή που να βάλουμε ένα μαχαίρι και θα βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Για το γλάσο, αναμειγνύουμε τα υλικά για το γλάσο και το απλώνουμε από πάνω.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top