Γεμιστό χοιρινό και τραγάνες πατάτες με βούτυρο

Ο Λάμπρος Βακιάρος δίνει στους τηλεθεατές άλλη μία ξεχωριστή συνταγή

Μία ωραία ιδέα για το τι μπορούμε να φτιάξουμε στο γιορτινό τραπέζι, και όχι μόνο, έδωσε ο Λάμπρος Βακιάρος στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Φτιάξτε λεμονάτο χοιρινό με πουρέ πατάτας του MasterChef

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε γεμιστό χοιρινό και τραγανές πατάτες με βούτυρο δείχνοντας βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά


2 κιλά χοιρινό μπούτι ανοιγμένο για ρολό
250 γρ. βούτυρο αγελάδος 
1 σκελίδα σκόρδο
6-7 κλωναράκια δενδρολίβανο
8-10 δαμάσκηνα
200 γρ. κάστανα
6-8 φέτες μπέικον
50 γρ. κουκουνάρι
200 γρ. γραβιέρα
2 κιλά πατάτες
χοντρό αλάτι

Εκτέλεση 

Για το βούτυρο και το χοιρινό

Βήμα 1

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Το αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το δεντρολίβανο και σκόρδο. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να έρθει σε μια ύψη που να αλείφεται με ένα πινέλο.

Βήμα 2

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Βήμα 3

Ανοίγουμε το χοίρο μπούτι προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και με ένα πινέλο αλλείφουμε περίπου την μισή ποσότητά από το βούτυρο στο εσωτερικό. Απλώνουμε κάθετα τις φέτες του μπέικον και στη συνέχεια κατά μήκος τα δαμάσκηνα, τα κάστανα, το κουκουνάρι και την γραβιέρα. Κλείνουμε σε ένα ρόλο και με σπάγκο δένουμε σε πέντε με έξι σημεία πολύ καλά.

Βήμα 4

Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 45 - 50’.

Xοιρινό μπούτι με πατάτες στον φούρνο

Για τις πατάτες

Βήμα 1

 Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Τοποθετούμε την κάθε πατάτα στο εσωτερικό μιας ξύλινης κουτάλας με βαθούλωμα ή τοποθετούμε 2 μαχαίρια σε απόσταση περίπου 2 – 4 εκατοστών παράλληλα μεταξύ τους, έτσι ώστε όταν τοποθετήσουμε μια πατάτα ενδιάμεσα τους και την κόψουμε να μην κοπεί μέχρι κάτω.

Βήμα 2
 Kόβουμε όλες τις πατάτες κάθετα σε σχήμα ακορντεόν, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και μαρινάρουμε με αρκετό ελαιόλαδο το χοντρό αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 80΄-90΄.

Βήμα 3

Λίγο πριν τις βγάλουμε από το φούρνο αλείφουμε την κάθε πατάτα καλά με το αρωματικό βούτυρο και ψήνουμε για άλλα 5΄.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή  «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top