Πώς να ετοιμάσετε το πιο γευστικό σοκολατένιο cheesecake

Δείτε βήμα-βήμα τη διαδικασία από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε για άλλη μία φορά ο Σταύρος Βαρθαλίτης και έφτιαξε σοκολατένιο cheesecake.

Ο σεφ έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

Έχεις μήλα; Φτιάξε στρούντελ

Υλικά

300 γρ. μπισκότα, 

100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

450 γρ. κουβερτούρα, πολύ ψιλοκομμένη

750 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. ζάχαρη άχνη

250 ml. κρέμα γάλακτος

1 πρέζα αλάτι

5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας

200 γρ. Garni με γεύση βανίλιας

400 ml. κρύο γάλα 3,5%

σιρόπι σοκολάτας

διάφορα berries και φράουλες

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25 εκατοστών και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μπισκότα μέσα στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν τελείως. Παράλληλα βάζουμε τα 100 γρ. σοκολάτας να λιώσει και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Αδειάζουμε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, ώστε το μείγμα μας να αρχίζει να φαίνεται σαν μία πάστα ενωμένη.

Έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και με τα χέρια μας πιέζουμε, ώστε να απλώσουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της φόρμας. Στη συνέχεια, βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνουμε για 30-45 λεπτά να παγώσει.

Κατόπιν, βάζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε πάνω από μία κατσαρόλα με βραστό νερό είτε στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσει, ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι και αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα.

Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για άλλα δύο λεπτά.

Παίρνουμε τη σοκολάτα που έχει κρυώσει ελαφρώς και τη ρίχνουμε μέσα. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα από το κρέμα τυρί και της σοκολάτας κουβερτούρας Γιώτης.

Με ένα κουτάλι λειαίνουμε την επιφάνεια της κρέμας και βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 15 λεπτά ή μέχρι να παγώσει τελείως στο ψυγείο.

Λειαίνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι και επιστρέφουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για άλλα 15 λεπτά ή στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά!

Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό το ξεφορμάρουμε, ετοιμάζουμε το garni με γεύση βανίλιας και γαρνίρουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια με σιρόπι σοκολάτας από πάνω και τα φρούτα.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Στη Φωλιά των Κου Κου εδώ 


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top