Έχεις μήλα; Φτιάξε στρούντελ

Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Ένα υγιεινό και συνάμα νόστιμο γλυκό έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» το πρωί της Τετάρτης.

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Πέρασε την καραντίνα φτιάχνοντας δύο σοκολατένια γλυκά!

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτα 
  • 3 μεσαία κόκκινα μήλα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1/3 καρύδια
  • 1/4 φλ. σταφίδα ξανθιά
  • 1/4 φλ. καστανή ζάχαρη + 1 κ.σ. για το γαρνίρισμα
  • 2 κ.σ. corn flour
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα light
  • 4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. κανέλα

Βήμα 1

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα στα 4 και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Κόβουμε το κάθε κομμάτι κάθετα σε λεπτές φέτες 2-3 χιλιοστών και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε με τα καρύδια, τις σταφίδες, το κορν flour , την κανέλα και τη ζάχαρη.

Βήμα 3

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.

Βήμα 4

 Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη κανέλα και τη ζάχαρη και ομογενοποιούμε.

Βήμα 5 

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας περίπου κατά 30% κατά μήκος και πλάτος.

Βήμα 6

 Τοποθετούμε το φύλλο πάνω σε μια λαδόκολλα (για να μπορέσουμε να το μεταφέρουμε στο ταψί) με τη μεγάλη πλευρά κάθετα. Χωρίζουμε νοητά το φύλλο σε 3 μέρη και στο κεντρικό απλώνουμε ομοιόμορφα το τυρί κρέμα. Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω το μείγμα με τα μήλα.

Βήμα 7

 Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις 2 πλευρές αριστερά και δεξιά σε διαγώνιες λωρίδες με απόσταση 3-4 εκ. η κάθε μια. Στη συνέχεια διπλώνουμε τη κάθε λωρίδα διαγώνια, πάνω από τα μήλα και επαναλλαμβανιυμε τη διαδικασία εναλλάξ μέχρι να καλύψουμε εντελώς το στρούντελ. Στην ουσία δημιουργούμε ένα Χ με κάθε 2 λωρίδες σφολιάτας πάνω από τα μήλα. Ανασηκώνουμε τη λαδόκολλα και μεταφέρουμε το στρούντελ μέσα στο ταψί. Με ένα πινέλο αλείφουμε με κρόκο αυγού που έχουμε διαλύσει σε 1 κ.γ. νερό για ωραιότερο χρώμα.

Βήμα 8

 Ψήνουμε το στρούντελ για 30’ ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και αφαιρούμε από το φούρνο. Μόλις κρυώσει ελαφρώς πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top